chrome firefox opera safari iexplorer

На Львівщині руйнуються 36 пам’яток архітектури

21 листопада 2012 о 15:00

У Львівській області налічується 36 пам’яток архітектури, які потребують невідкладного реставрування. Про це ZAXID.NET повідомили у відповідь на інформаційний запит у Львівській обласній державній адміністрації.

У переліку – 5 замків і палаців, 7 костелів і монастирів, дві ратуші XIX століття, 14 дерев’яних церков і дві дерев’яні дзвіниці.

Надбрамний корпус Золочівського замку повинні відремонтувати за 3,086 млн грн. Перший етап реставрації Підгорецького замку передбачає ліквідацію аварійного стану та реставрацію приміщень сходів східної та західної галерей. Ці роботи повинні виконати за майже 13 млн грн.

Більше, ніж за 4,4 млн, повинні ліквідувати аварійний стан дахів Олеського замку. На перший етап реставрації замку у  Жовкві передбачено 43,6 млн грн.

Комплексної реставрації потребують дві ратуші XIX століття у Добромилі та Нижанковичах. На першу передбачено 979 тис, для другої — 3,8 млн грн.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути