chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Києві розкажуть про секрети української народної вишивки

06 листопада 2012 о 09:07

6 листопада 2012 року о 16:00 в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара» (вул. Лаврська, 19) в рамках музейного мистецько-етнографічного лекторію, відбудеться лекція «ДЕРЕВО ЖИТТЯ – ЦЕНТРАЛЬНИЙ СИМВОЛ В УКРАЇНСЬКИХ РУШНИКАХ».

Рушники, як святі речі, супроводжують все життя українців — від народження і до смерті.

Центральним символом на рушниках без сумніву є «Дерево Життя», яке в народі називали «Квітка», «Вазон», «Деревце».

Побувавши в Музеї Івана Гончара на лекції, ви зможете почути цікаву розповідь про символи та знаки на рушниках і, зокрема, про «Дерево Життя», а також дізнаєтеся про значення та використання рушників в обрядах.

На завершення буде проведений майстер-клас з порадами — як вишити весільного рушника з «Деревом Життя», особливо важливого для дівчат.

Відвідувачі також зможуть оглянути виставку «Рушник в українській народній культурі».

Лектор, а також куратор виставки – Мельничук Юрій Олексійович – заступник генерального директора з науково-фондової роботи Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара».

ВХІД ВІЛЬНИЙ.

Надіслала Марія Поливач

«Рідна країна»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути