chrome firefox opera safari iexplorer

Письменники та літературознавці розкажуть про класиків української літератури по-новому

06 листопада 2013 о 15:02

19 листопада у Києві стартує лекторій «Ключові постаті української літератури: сучасний погляд», на якому відомі письменники та літературознавці поділяться новим поглядом на знайомі імена: Тараса Шевченка, Лесю Українку, Олександра Довженка, Миколу Хвильового, Володимира Винниченка, Павла Загребельного та інших, повідомляє УНН.

Лекторій “Ключові постаті української літератури: сучасний погляд” — це унікальна програма з неформальної освіти для тих, хто хоче дізнатися, як розвивалася українська література крізь призму життя і творчості знакових письменників. Програма складається з 20 лекцій про головних дійових осіб нової української літератури (від часів Григорія Сковороди до наших днів).

Провідні сучасні літературознавці, критики і письменники розглянуть представників літературного “канону” в незвичному ракурсі. Вони проаналізують головні твори класиків, літературний побут епохи, їхнє новаторство та вплив на літературний процес. Серед лекторів — критик, співробітник Інституту літератури НАНУ Віра Балдинюк, доктор історичних наук, професор Українського Католицького Університету Ярослав Грицак, літературознавець, письменник, журналіст Сергій Іванюк, письменник і журналіст Олег Коцарев, журналіст, телеведучий і документаліст Юрій Макаров, літературознавець, професор “Києво-Могилянської академії” Володимир Панченко, директор видавництва “Смолоскип” Ростислав Семків та письменник, доктор філологічних наук Леонід Ушкалов.

Лекторій, реєстрація слухачів на який триватиме до 17 листопада, може бути цікавим як тим, хто хоче розширити свої знання про літературу так і тим, хто має профільну освіту, однак прагне переосмислити своє уявлення про історію української літератури та її ключових постатей.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути