chrome firefox opera safari iexplorer

Тернопільський коровай-велетень увійшов до Книги рекордів України

16 листопада 2012 о 15:07

На виготовлення п’ятиярусного короваю-рекордсмена, випеченого за старовинним рецептом, використано 1050 кг борошна, 2080 яєць, 210 кг цукру, 370 л молока, 90 кг маргарину, 46 кг дріжджів, 20 кг солі.

Коровай розрізали на Театральному майдані Тернополя і роздати людям, передає власкор IA ZIK.

Вага короваю-рекордсмена – 1560 кг.

«Цей коровай є символом завершення хліборобського року, який, як і минулий рік, був результативним для Тернопільщини. У 2011 році в області зібрано рекордний урожай зерна – 1,9 млн тонн. Цьогоріч цей показник становить понад 2 мільйони тонн збіжжя», – заявив на церемонії відзначення Дня працівників сільського господарства голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян.

Тернопільський коровай увійшов у Книгу рекордів України в категорії «Найбільший розмір».

Розділи: Суспільство

20 грудня

Інші дати
Народився Амвросій Ждаха
(1855, м. Очаків, Миколаївська область – 1927) – український художник, графік, майстер акварельної мініатюри. Першим з українських графіків розпочав працю над комплексним оформленням «Кобзаря» Тараса Шевченка. У творчому доробку - робота над ілюструванням Нового завіту, «Іліади» та «Одіссеї» Гомера, «Слова про Ігорів похід».
Розгорнути
Народився Олексій Гіляров
(1856, Росія – 1938) – український письменник, філософ, педагог. В Київському університеті створив блискучу школу філософів і психологів (В.Асмус, Г.Якубаніс, П.Блонський, І.Огієнко).
Розгорнути

Новини Дивитися всі