chrome firefox opera safari iexplorer

Тернопільський коровай-велетень увійшов до Книги рекордів України

16 листопада 2012 о 15:07

На виготовлення п’ятиярусного короваю-рекордсмена, випеченого за старовинним рецептом, використано 1050 кг борошна, 2080 яєць, 210 кг цукру, 370 л молока, 90 кг маргарину, 46 кг дріжджів, 20 кг солі.

Коровай розрізали на Театральному майдані Тернополя і роздати людям, передає власкор IA ZIK.

Вага короваю-рекордсмена – 1560 кг.

«Цей коровай є символом завершення хліборобського року, який, як і минулий рік, був результативним для Тернопільщини. У 2011 році в області зібрано рекордний урожай зерна – 1,9 млн тонн. Цьогоріч цей показник становить понад 2 мільйони тонн збіжжя», – заявив на церемонії відзначення Дня працівників сільського господарства голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян.

Тернопільський коровай увійшов у Книгу рекордів України в категорії «Найбільший розмір».

Розділи: Суспільство

15 грудня

Інші дати
День працівників суду
Указом Президента від 08.12.2000 № 1318/2000 в Україні встановлене професійне свято – День працівників суду, що відзначається щорічно 15 грудня
Розгорнути
Народився Петро Чуйкевич
(1818, смт. Вороніж, Сумська область – 1874) – український педагог, етнограф. Присвятив себе збиранню та упорядкуванню українських народних пісень.
Розгорнути
Народилася Соломія Павличко
(1958, м. Львів - 1999) - науковець, літературознавець, публіцист, перекладачка, засновниця видавництва "Основи". авторка праць з теорії літератури, з питань фемінізму, модернізму в українській літературі та ін.
Розгорнути

Новини Дивитися всі