chrome firefox opera safari iexplorer

Виявлено зсув ґрунту на схилі під Володимирським узвозом

16 листопада 2012 о 14:30

На схилі під Володимирським узвозом виявлено зсув ґрунту. Експерти переконані в тому, що зсув був спричинений будівельними роботами на Поштовій площі.

Про це розповів народний депутат України Олександр Бригинець.

«Зсув – це серйозна проблема, яка може понести за собою катастрофічні наслідки, особливо враховуючи місце його розташування. Цей зсув попереджає про ймовірні процеси сповзання ґрунтів по всьому схилу, які активізувалися у зв’язку з будівництвом. Навколо знаходиться безліч історичних будівель (Поштовий будиночок, Церква Різдва Христового), об’єктів транспортної інфраструктури (фунікулер, станція метро, автобусна зупинка) та готелів. Якщо зсув ґрунту їх пошкодить, то відповідні руйнації можуть призвести до людських жертв», — наголосив О. Бригинець.

Депутат переповів, що на думку експертів, задля забивання свай на Поштовій площі був перекритий рух водостоків, що вив одив воду зі схилів у Дніпро. Накопичення зайвої води призвело до сповзання ґрунтів та підтоплення станції метро «Поштова площа». О.Бригинець звернув увагу на те, що це лише початок процесів і за умови опадів вони можуть суттєво посилитися.

Депутат публічно звернувся до голови КМДА О. Попова з вимогою ще раз повернутися до розгляду запропонованих проектів реконструкції Поштової площі та звернути увагу на альтернативні пропозиції з облаштування транспортної розв’язки, адже вони не передбачають такої суттєвої руйнації і фінансування, як той проект, який реалізується.

«Розумію, що лобісти, які «протягують» цей проект, тиснуть на Вас. Але, маю надію, що Ви як людина, яка вже має почувати себе киянином, повинні зробити все можливе для порятунку площі від руйнування, зберегти її унікальні пам’ятки та зробити все, щоб уникнути катастрофи», — йдеться у зверненні О. Бригинця.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути