chrome firefox opera safari iexplorer

Найбільша висота снігового покриву зараз сягає 53 сантиметрів

17 грудня 2012 о 13:11

На сьогодні в Україні найбільша висота снігового покриву спостерігається у західних, центральних та північних областях і сягає від 35 до 53 см.

Про це під час брифінгу повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, передає кореспондент УНН.

Він зазначив, що мало снігу спостерігається на рівнині Закарпаття, а також в західних районах Волинської та Львівської областей. Зовсім відсутній сніговий покрив на Півдні України.

«Натомість на півдні України, а особливо це стосується Приазов'я, фіксується посилення швидкості вітру до 16-22 метрів на секунду, яке буде зберігатись протягом найближчих 4-5 днів, а в окремі дні в цих регіонах слід чекати посилення швидкості вітру до 25-28 метрів на секунду, що пов'язано з впливом циклонічного утворення, що знаходиться на території Туреччини та Чорного моря», — зазначив М.Кульбіда.

Він також наголосив, що на Закарпатті за рахунок танення снігового покриву, який утворився раніше, а також короткочасного випадіння опадів у вигляді дощу, спостерігається підйом рівня води на річках Закарпаття — до 1 метра, але без негативних наслідків.

Також, за словами М.Кульбіди, посилюється льодовий режим на річках та водосховищах.

Як вже повідомлялося, за словами М. Кульбіди, цього тижня на території України не спостерігатиметься небезпечних та стихійних явищ, які б могли порушити роботу народно-господарського комплексу чи суттєво впливати на умови життєдіяльності населення.

Він зазначив, що загалом погодні умови цього тижня будуть більш стабільними ніж минулого. За сьовами М.Кульбіди, суттєвих та значних опадів на території України протягом 17-22 грудня очікувати не слід.

Розділи: Довкілля

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути