chrome firefox opera safari iexplorer

Українська Вікіпедія відкриє представництво в освітній мережі «Щоденник.ua»

02 грудня 2012 о 18:35

Можливо, вже найближчим часом діти та дорослі, зареєстровані у безкоштовній освітній мережі «Щоденник.ua», зможуть не виходячи з системи користуватися улюбленою електронною енциклопедією.

Згідно з Меморандумом про співпрацю на порталі «Щоденник.ua» буде створено офіційне представництво Вікімедії. Крім того, організації планують запустити безліч цікавих конкурсів, тестів та соцопитувань для українських школярів й вчителів, спільно знімати відеоуроки, проводити лекції про роль сучасних інноваційних технологій в освіті в провідних школах України, організовувати спільні майстер-класи та круглі столи, тощо.

Плідна співпраця між двома освітніми організаціями має прискорити процес інтеграції сучасних інформаційно-комунікаційних технологій у навчальний процес та сприяти розширенню вільного доступу дітей та дорослих до сучасних баз знань в Україні.

Олександр Ходорковський, генеральний директор Всеукраїнської освітньої мережі «Щоденник.ua»:
«Ми вже здійснили декілька успішних проектів з «Вікімедіа – Україна». Підписання меморандуму про співпрацю – це наступний логічний крок до реалізації нашої спільної мети — поширення знань через Інтернет для ефективного розвитку освітнього процесу. Мені дуже близькі ідеї створення та розповсюдження навчальних сторінок у мережі, популяризації легкого доступу до знань, запровадження зручної системи добре структурованої інформації».

Євген Букет, голова правління ГО «Вікімедіа Україна»:
«Уявіть собі світ, де кожен має доступ до всієї суми корисних знань, що накопичило людство. Переконаний, що освітній процес у ХХІ столітті немислимий без вільних знань, без Вікіпедії. Користування вільною енциклопедією сьогодні стало нормою для більшості користувачів Інтернету в Україні, а її наповнення й удосконалення не в останню чергу залежить від освітян та учнів старшої школи. І те, що сьогодні, завдяки співпраці з освітньою мережею «Щоденник.ua», ми долучаємо до вільних знань майбутнє покоління громадян України, є, на мій погляд, знаковою подією».

Громадська організація «Вікімедіа Україна» — українська громадська організація, яка сприяє розвитку Вікіпедії — вільної енциклопедії та проектів «Фонду Вікімедіа». Місія проекту — надати кожному можливість вільно створювати інформацію і знання, обмінюватися і мати доступ до них.

Вікіпедія — відкрита багатомовна вікі-енциклопедія, що містить майже 22 млн. статей, написаних добровольцями з усього світу. Вікіпедія є п'ятим за популярністю веб-сайтом у світі — його щомісяця відвідують понад 400 млн. осіб. За обсягом відомостей і тематикою Вікіпедія вважається найповнішою енциклопедією, яка коли-небудь створювалася за всю історію людства.

Всеукраїнський освітній проект «Щоденник.ua» — найбільший освітній інтернет-проект України, за допомогою якого навчаються 9655 шкіл. Вже підключено 934937 школярів, 135013 вчителів i 230055 батьків. Це безкоштовна закрита система автоматизованого документообігу для навчальних закладів, яка поєднує в собі функції для навчання та спілкування (електронний щоденник, класний журнал, розклад, звітність тощо). Наочне уявлення процесу роботи в Єдиній освітній мережі дозволить гостям та учасникам виставки побачити всі аспекти роботи в сучасному електронному освітньому просторі.

Посилання на офіційні сторінки компаній: http://shodennik.ua/ та http://uk.wikipedia.org/

Прес-служба проекту «Щоденник.ua»

Розділи: Новини освіти

17 квітня

Інші дати
Григорій Давиденко
1921 – льотчик, учасник Другої світової війни, Герой Радянського Союзу. Здійснив 215 бойових вильотів, провів 13 повітряних боїв.
Розгорнути
Народився Микита Хрущов
(1894, с. Калинівка, Росія - 1971) – радянський державний діяч, керівник Комуністичної партії УРСР (1938 – 1947), перший секретар КПРС (1953—1964).
Цвіте терен, цвіте терен, А цвіт опадає. Хто в любові не знається - Той горя не знає. (Українська народна пісня)
Розгорнути