chrome firefox opera safari iexplorer

Через проблеми «АероСвіту» постраждали вже понад 300 українців

09 січня 2013 о 13:30

Більше 300 громадян України, які були змушені затриматися в різних країнах через скасування рейсів в Україну авіакомпанії «АероСвіт», повернулися на батьківщину.

Про це на брифінгу повідомив заступник директора департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Василь Зварич, передають «Українські новини».

«Станом на сьогодні понад 300 громадян України, які не змогли вчасно вилетіти з В´єтнаму, Ізраїлю, Угорщини, Швеції та інших країн, зусиллями МЗС і дипустанов були успішно повернені на батьківщину», — повідомив він.

Крім того, Зварич зазначив, що кілька десятків українців залишаються в аеропортах Данії, Польщі, Ізраїлю та Швеції.

Він підкреслив, що МЗС і закордонні диппредставництва вживають заходів щодо вирішення цього питання.

Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям враховувати ситуацію навколо компанії “Аеросвіт” при плануванні своїх поїздок закордон.

“У міністерстві уважно відслідковують ситуацію, що складається з початку року навколо виконання компанією “Аеросвіт” своїх зобов’язань перед українцями – пасажирами міжнародних авіарейсів… МЗС рекомендує українцям враховувати ситуацію, що складається довкола компанії “Аеросвіт” при плануванні своїх майбутніх поїздок за межі України”, — розповів В.Зварич, передає кореспондент УНН.

Він зазначив, що МЗС сподівається, що авіакомпанія у подальшому буде відповідально ставитися до реалізації власних зобов’язань перед пасажирами та вживатиме всіх необхідних заходів для припинення порушення їх прав та законних інтересів.

Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути