chrome firefox opera safari iexplorer

Позитивне ставлення до ЗНО в Україні зростає, — соцдослідження

14 січня 2013 о 14:17

Останні дані соціологічних досліджень чітко засвідчують, що впроваджена у 2008 році система вступу до вищих навчальних закладів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) підтримується переважною більшістю українців, причому ця підтримка з роками зростає.

Про це в понеділок під час засідання «круглого столу» в УКРІНФОРМі повідомила директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

«Як за попередньої влади, так і за нинішньої позитивне ставлення до зовнішнього незалежного оцінювання не змінилося, більше того — рік у рік воно навіть зростає, оскільки люди бачать конкретні позитивні наслідки ЗНО», — зазначила Бекешкіна.

Зокрема, за її словами, якщо у грудні 2008 року ЗНО підтримували 42% українців (не підтримували — 34%), то у жовтні 2012-го — вже 49% (не підтримують — 27%). Серед тих, хто мав стосунок до тестування, підтримка ще вища: за — 62%, а проти лише 26%.

Соціолог також зауважила, що українці високо оцінюють незалежне оцінювання через те, що воно ставить усіх в рівні умови, дає змогу обдарованим дітям вступити до будь-якого вишу, стимулює учнів до навчання і зменшує рівень корупції при вступі.

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути