chrome firefox opera safari iexplorer

Що приготувати на Святвечір напередодні Водохреща, — рецепти

18 січня 2013 о 14:36

Різдвяні свята тривають. Сьогодні — Водохресний Святий вечір, який відзначають 18 січня. Для українців це особливе свято. Тому й готуються до нього заздалегідь.

Головною обрядовою стравою Святвечора в українців вважалася кутя, це свято ще називають Голодна кутя. 

До неї готували узвар. А також на столі, за традицією, мають бути 12 пісних страв на честь 12 апостолів.

Узвар із сухофруктів

Пісний борщ (з грибами)

Вушка

Вареники

Голубці пісні

Салат «Монастирський»

Салат картопляний з консервованими грибами та оливками

Бурякова ікра з волоськими горіхами

Овочевий салат з житніми грінками

Картопля з кольоровою квасолею

Квасоля у горщику

Вінегрет з маринованими грибами та оселедцями (пісний)

Смачної куті та веселих свят!

Джерело: ogo.ua
Розділи: Традиції

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути