chrome firefox opera safari iexplorer

Топ-10 книг, які купують українці: лише дві написані вітчизняними авторами

29 січня 2013 о 15:15

Українські читачі набагато більше купують твори зарубіжних письменників. Як повідомляє видання «Фокус», із топ-10 найбільш продаваних книг 2012-го року – лише дві написані українськими авторами.

1. «50 відтінків сірого», Е. Л. Джеймс

Роман розповідає про складні стосунки підприємця Крістіана та студентки Анастейши. Книга, яка має велику кількість еротичних сцен, одразу ж стала бестселером.

2. «Шантарам: Роман», Грегорі Девід Робертс

Автобіографічна історія австралійського грабіжника, що втік із в’язниці і кілька років прожив в Індії. Книга тримається в списках бестселерів протягом останніх двох років.

3. «На 50 відтінків темніше», Е. Л. Джеймс

У другій частині еротичної трилогії «П’ятдесят відтінків» автор розповідає про стосунки все тих же героїв. Але цього разу відвертих сцен у романі менше, а романтики і емоцій – більше.

4. «Кохання живе три роки», Фредерік Бегбедер

Роман-роздум про те, чому кохання не переживає трирічну річницю, Бегбедер написав багато років тому. Однак минулого року книга повернулася в списки бестселерів – в основному завдяки нещодавній екранізації.

5. «Подібно до ріки», Пауло Коельо

Письменник вкотре викладає свою популярну філософію, в якій буддизм змішаний з християнством. Цього разу – у вигляді сотні з гаком коротких новел, що нагадують притчі.

6. «Стів Джобс», Уолтер Айзексон

Біографія Стіва Джобса, бесіди з ним, його родичами, колегами та суперниками.

7. «Залишинець. Чорний ворон», Василь Шкляр

Історичний роман про боротьбу українських повстанців проти окупаційної влади в 1920-х роках Василь Шкляр писав цілих 13 років. Після всіх перевидань сумарний наклад книги склав 50000 примірників, а сам роман уже другий рік тримається в списку вітчизняних бестселерів.

8. «Биті є Книга 2. Макс», Люко Дашвар

У трилогії «Биті є» письменниця розповідає про складнощі кохання. Сюжет другої книги обертається навколо теми хворобливого розриву стосунків, який довелося пережити головному героєві.

9. «S.N.U.F.F. », Віктор Пелевін

Останній з написаних Пелевіним романів розповідає про кохання людини і робота. Дія розгортається в постапокаліптичному світі, проте книга наповнена сатирою, в тому числі і політичною.

10. «Дій! 10 заповідей успіху», Іцхак Пінтосевич

Книга-тренінг, в якій автор виклав основні правила, дотримуючись яких можна досягти небувалих висот.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути