chrome firefox opera safari iexplorer

У Дніпродзержинську з'явиться 12-метрова композиція Голгофа

18 січня 2013 о 16:15

У Дніпродзержинську за ідеєю місцевого духовенства на Соборній площі буде встановлена 12-метрова скульптурна композиція під назвою Голгофа, пише газета Сегодня.

Варто зазначити, що будівництво почалося вже минулої середи, 10 січня. У центрі композиції задумано створення чотириметрової скульптури розп'яття Ісуса Христа. Також поруч зі скульптурою буде побудовано адміністративний корпус єпархії, будинок правління, а також недільну школу та Свято-Миколаївський кафедральний собор.

Як повідомлялося 15 січня, у Тернопільській області почали збір підписів проти приватизації Почаївської лаври. Нагадаємо, в жовтні 2011 року народний депутат від НУ-НС Тарас Стецьків заявив, що можуть бути спроби приватизувати будівлі Свято-Успенської Почаївської лаври (Почаїв, Тернопільська область). Тоді у Верховній Раді зареєстрували законопроект Про перелік пам'яток культурної спадщини, які не підлягають приватизації (щодо виключення з переліку будов Почаївської лаври).

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути