chrome firefox opera safari iexplorer

Українці зможуть безкоштовно провозити в літаках багаж до 23 кг

21 січня 2013 о 14:17

Україна зобов'язала всіх авіаперевізників, які виконують рейси з України, ввести норму безоплатного перевезення багажу.

Згідно з наказом Міністерства інфраструктури України №735 від 30 листопада 2012 року «Про затвердження правил повітряних перевезень пасажирів і багажу», зареєстрованим у Міністерстві юстиції 28 грудня за № 2219/22531, авіакомпанії зобов'язані надати пасажирам можливість безкоштовної здачі в багаж, зокрема, речей вагою не більше 23 кг.

«Сума трьох вимірів окремого місця багажу (довжини, ширини, висоти) не повинна перевищувати 158 см», — йдеться в тексті наказу. За попереднім погодженням з перевізником до перевезення можуть бути прийняті місця багажу з великими розмірами і вагою. Багаж, що не відповідає зазначеним вимогам, повинен оформлятися пасажиром для перевезення в якості вантажу.

«Інформація про максимальну кількість і вагу багажу, прийнятого перевізником для транспортування без доплати, вказується у власних правилах перевізника і в договорі перевезення, що надається пасажирові», — наголошується в документі.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути