chrome firefox opera safari iexplorer

З 25 січня українські авіакомпанії штрафуватимуть за скасування рейсу

24 січня 2013 о 11:51

Нові правила повітряних перевезень пасажирів і багажу, які мають набути чинності з 25 січня, нададуть більше прав пасажирам і підвищать відповідальність авіаперевізників.

Як повідомили «Коментарям» у Міністерстві інфраструктури, про це заявив глава відомства Володимир Козак.

За його словами, зокрема, новими правилами встановлені єдині розміри компенсацій пасажирам, як при міжнародних, так і при внутрішніх авіаперевезеннях у разі відмови авіакомпанією в перевезенні, скасування або затримки рейсу.

«У правилах зазначено заходи, які може вживати Державна авіаційна служба відносно тих авіакомпаній, які не виконують свої зобов´язання перед пасажирами. Щодня о 10:00 кожна авіакомпанія має повідомляти авіаслужби про затримки рейсів та вжиті заходи для вирішення ситуації», — сказав Козак.

Міністр зазначив, що Державіаслужба матиме право накласти штрафні санкції на авіакомпанію.

Як повідомляли «Коментарі», у вересні 2012 року стало відомо, що Міністерство інфраструктури має намір запровадити нові правила для українських авіакомпаній з перевезення пасажирів і багажу, згідно з якими збільшується компенсація за загублений багаж і змінюється порядок компенсації при скасуванні рейсу.

Згідно з новими правилами, якщо пасажирам відмовлено у перевезенні проти їх бажання, авіаперевізник повинен виплатити компенсацію в залежності від дальності польоту від 250 євро до 600 євро. Сума компенсації за затримку багажу не зміниться і складе $50, однак за втрату багажу перевізник повинен буде виплатити 1200 євро кожному пасажиру незалежно від ваги та кількості багажу. Планується, що ця компенсація пошириться і на пасажирів внутрішніх рейсів.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути