chrome firefox opera safari iexplorer

Києво-Могилянська академія хоче забрати Гостинний двір собі

21 лютого 2013 о 10:38

Гостинний двір потрібно передати Києво-Могилянської академії: з відповідною пропозицією НаУКМА вже звернулася до влади Києва.

Про це на зустрічі ініціативної групи «Першого грудня» до НаУКМА заявив почесний президент університету В´ячеслав Брюховецький, передає «Радіо Свобода».

«Наш план такий: ми хочемо забрати Гостинний двір у Києво-Могилянську академію. Тоді будемо робити там те, що треба. Інакше як не один вкраде, так інший. Краще, якби вдалася нам така акція», — зазначив Брюховецький.

Разом з тим він закликав усіх, кому близький такий спосіб вирішення проблеми, підтримати ініціативу.

Нагадаємо, «Укрреставрація» проводить реконструкцію Гостиного двору під торгово-офісний центр з гостьовою стоянкою. У відповідь на плани влади зробити в Гостиному дворі торговий центр та частково його перебудувати київські активісти проводять акції протесту.

Як повідомляли «Коментарі», днями біля Гостиного двору відбулися чергові зіткнення активістів з правоохоронцями. За різними даними, були затримані від 30 до 40 осіб, в тому числі і народні депутати.

Пізніше глава МВС Віталій Захарченко заявив, що на час службової перевірки інциденту від виконання посадових обов´язків відсторонений командир столичного полку «Беркуту». Разом з тим Захарченко заявив, що «є інші способи вирішення конфліктів — суди, прокуратура, однак політики вирішили привести 35 молодих людей з масками та прутами, щоб вирішувати конфліктну ситуацію».

Джерело: Коментарі
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути