chrome firefox opera safari iexplorer

На Хрещатику встановили велетенську в’язану шапку

08 лютого 2013 о 15:00

8 лютого, на головній вулиці країни біля виходу зі станції метро «Хрещатик» з’явилося декілька незвичних об’єктів: обв’язані дерева і ліхтарі, кавоварки, урни і гігантська шапка.

Про це пишуть «Коментарі».

За словами однієї з організаторів акції Катерини Коробко, ідея проекту «Теплий Київ» спала активістам на думку нам десь рік тому.

«Ми знайшли картинку обв’язаного автобуса, почали копати, що ж це таке, дізналися багато цікавого про ярнбомбінг (дослівно з англійської – „бомбардування пряжею“). І подумали, чому ж у нашому місті немає такого яскравого місця, щоб люди, які проходять поблизу, посміхнулися, і у них піднявся настрій», — розповіла Коробко.

Однак реалізувати задум виявилося не так просто, як могло здатися.

«Два місяці ми нишпорили по всій Україні у пошуках тих, хто нам допоможе. Обдзвонили близько 100 маленьких студій і приватних осіб, які займаються в’язанням. Все виявилося дуже складно, і в таких масштабах реалізувати проект було практично неможливо. Тоді ми розбили його на підпроцеси, і на кожен знайшли людей, які захотіли допомогти», — пояснив співавтор проекту Володимир Сінаневич.

За його словами, серед таких помічників – і люди, і підприємства, і їхню точну кількість назвати проблематично: рахунок йде на десятки.

Для появи «Теплого Києва» було витрачено більше 300 кг пряжі. Частина роботи була проведена на в’язальних виробництвах. Однак, як розповіла технолог проекту Вікторія Загоруйко, було чимало і ручної роботи.

«Залучалися невеликі підприємства, в’язальниці, які вечорами все це в’язали ручками і допомагали нам зробити таку красу. Усе в’язали півтора місяця, шапку – близько двох тижнів. Потім її ще кроїли – полотна в’язалися окремо і зшивали», — розповіла Загоруйко.

Проект буде доступний для всіх охочих упродовж 10 днів, з 8 по 17 лютого.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути