chrome firefox opera safari iexplorer

В обігу з’явиться марка, присвячена Уставу Мономаха

20 лютого 2013 о 10:56

22 лютого вводиться в обіг та вважається дійсною для оплати послуг поштового зв'язку марка «900 років Уставу Володимира Мономаха».

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Устав Володимира Мономаха – це закони великого київського князя, вміщені в розширеній редакції «Руської Правди». Прийняли Устав представники вищої феодальної знаті у с. Берестові під Києвом після того, як Мономах став князем. Складається Устав із 69 статей, що містять норми кримінального, цивільного і судового права.

Блок виконаний у візантійському стилі, що відповідає мистецькому стилю епохи того часу.

marka

На блоці зображено князя та писаря, з лівого боку представлено жіночий образ, який уособлює народ, праворуч – воїн, який обороняє землю та народ. Композицію завершує образ війська на тлі київських соборів, які були побудовані в той період.

Номінал марки – 6,40 грн, художник блоку — Миколай Кочубей.

Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути