chrome firefox opera safari iexplorer

Як привітати свого «захисника» 23-го лютого?

22 лютого 2013 о 11:05

Для когось 23 лютого і досі залишається Днем Радянської Армії, але у незалежній Україні його святкують захисники Вітчизни – сильні, відважні, активні люди! Тому жінкам варто задіяти свою фантазію, щоб привітати чоловіків оригінальним, корисним, а найголовніше – «чоловічим» подарунком! Ми спробуємо Вам у цьому допомогти.

Звідки у свята «ноги ростуть»

Незважаючи на свою «номенклатурну» історію, День Радянської Армії має багато потаємних шухлядок. Декрет про створення цього військового угрупування було видано ще в далекому 1918 році, а через рік одним із головнокомандувачів було подано прохання про відзначення дня армії на державному рівні.

Кілька разів комісія, яка розглядала це питання, змінювала дату і, врешті решт, зійшлися на 23-му лютому.

Але про свято відразу забули і згадали лише через кілька років. Тоді ж, щоб виправдати дату 23-го лютого, була придумана історія перемоги радянських військ над німецькими під Псковом і Нарвою. Незважаючи на широке поширення цього міфу, історикам так і не вдалося знайти докази його істинності: в архівах відсутні будь-які записи, а самі німці перебували тоді майже за 60 км від тієї місцевості.

Це один цікавий факт: при переході зі старого стилю літочислення на новий (з юліанського календаря на григоріанський) відбулося зміщення дат. Так, встановлено, що раніше 8 березня (теперішній Міжнародний жіночий день) припадало на 23 лютого.

Крапку у «справі» про святкування Дня Радянської Армії поставив екс-президент України Леонід Кучма, який 23 лютого 1999 року підписав указ «Про День захисника Вітчизни» з метою патріотичного виховання молоді.

Сьогодні молоде покоління й досі плутається, в яку з дат – 6 грудня чи 23 лютого – вітати хлопців та чоловіків. Роз’яснення наступне: 6 грудня – це День Збройних Сил України, тому вітати потрібно тих, хто має відношення до української армії. А 23 лютого стало символом не просто захисника вітчизни (а ними можуть бути не лише ті, хто мав відношення до військової справи), а й чоловіка. Таке собі «чоловіче» 8 Березня.

Чим Його здивувати?

Отже, у жінок з’являється одвічна проблема: що подарувати? І це вкрай важливе питання, адже саме від подарунка залежатиме і ваш, і його настрій. Чоловіки, на відміну від жінок, більш практичні у своїх «подарункових» побажаннях. Тому вони дуже не розчаруються, отримавши презент навіть у вигляді чергової пари шкарпеток чи «енного» за рахунком одеколону чи крему для гоління.

Але вітати наших чоловіків доводиться нечасто, а тому будь-якій жінці захочеться цей день провести з нотками «особливості». Не хвилюйтеся, панянки: набір парфумів, книг чи кремів замість вас можуть поповнити і вдячні колежанки вашого чоловіка. А ви маєте не просто його привітати, а й приємно здивувати.

Але дивуватися він має не лише вашій фантазії, а й практичності: не забувайте, ми маємо справу з чоловіками! Тому, перш ніж приступити до пошуків вдалого подарунку, добре подумайте, що може стати йому в нагоді…

Тут для вас буде кілька підказок: 

  • який одяг він любить?
  • чи має якесь хобі?
  • якщо займається певним видом спорту?
  • можливо, він просто любить активний відпочинок?
  • які його улюблені заняття?

Не забувайте також звернути увагу і на погодні умови: надворі поки що справжня зима, і це чудовий час, щоб насолодитися снігом та іншими зимовими розвагами. Зрештою, ви можете запитати його «на пряму», що подарувати, але тоді ореол святкового очікування лопне, як мильна бульбашка…

Найкращий подарунок – активний!

Не буде новиною для вас те, що чоловіки люблять спорт – або дивитися, або займатися… У будь-якому випадку, футбол, баскетбол, волейбол, бокс, плавання, спортзал – все те, без чого наші чоловіки жити не можуть!

Тож, не думайте довго та прямуйте до спортивного магазину. Останній, до речі, має чималі переваги: і ціновий діапазон на будь-якого покупця, і вибір товарів широкий, і знижки сезонні частенько проводяться. А головне, що б ви там не купили – товари для спорту або для активного відпочинку — воно обов’язково стане в нагоді вашому чоловікові, а може, також і вам 🙂

Хай обере собі сам

Досить поширеною вітальною практикою на будь-який випадок є подарункові сертифікати. Таке рішення не вимагатиме від вас особливої фантазії, і ви зможете уникнути «непотрібного» подарунку: раптом в людини вже є ця річ, або вона їй абсолютно не підходить.

Так, напередодні Дня захисника Вітчизни, наприклад, мережа магазинів «Спортмастер» пропонує вам таке вигідне рішення. Тут ви зможете придбати подарункові сертифікати на суму 100, 250, 500 і 1000 гривень.

Зручність сертифікату в «Спортмастері» дозволяє доплатити, якщо вибір виявився дорожчим, як грошима, так й іншим аналогічним сертифікатом. Якщо ваш чоловік давно хотів щось купити, а у нього не було можливості, то подарунковий сертифікат – це те, що треба!

Такі сертифікати пропонують й інші магазини. Наприклад, в косметичних салонах давно є практика використань таких сертифікатів: це і спа-процедури, масажі, косметичні маски, послуги перукарні, манікюрного салону та інші.

На будь-яку ціну знайдеться свій покупець!

Перш, ніж обрати подарунок, вам варто визначитися із сумами, які ви готові на нього витратити. Хтось може привітати і за сто гривень, а комусь і тисячі буде мало. Якщо у вас не такий великий бюджет, як хотілося б, не засмучуйтеся – на будь-яку ціну знайдеться свій покупець!

Головне, пам’ятайте: подарунок – це завжди подарунок, скільки б він не коштував. Тому підраховуйте свій бюджет і будемо обирати!

До 125 грн.: економ-пропозиція

Такий варіант найбільш поширений до цього свята. Адже часто вам необхідно вітати не одного, а кількох чоловіків (сина, брата, чоловіка, шефа, колегу та ін.). Окрім того, недорогі подарунки, як відомо, не зобов’язують. Так, «Спортмастер» запропонує вам вибір між кількома варіантами.

Для приготування до літнього сезону можна подарувати чоловікам у цей день набір гантелей, які коштують (в залежності від ваги) відповідно 35, 65 та 95 грн. Також для фізичних вправ можна придбати тренажер для кисті руки, який коштує всього 99 грн.

Оновити чоловічий гардероб в «Спортмастері» вам обійдеться всього-на-всього у 75 грн. – саме стільки тут коштують футболки, до яких можна придбати й футбольні шорти за 65 грн.

Порадувати свого «захисника» ви зможете і досі актуальними санками-ледянками, які обійдуться вам у 27 грн. Для особливо активних варто купити футбольний м’яч чи набір для бадмінтону, які коштують відповідно 12 та 80 грн., а також хокейні ковзани за 117 грн. І, звичайно ж, залишаються шкарпетки, які ви зможете придбати за 40 грн.

Як бачите, вибір достатньо великий…

Від 125 до 250 грн.: варіант «бюджетний»

Тут вибір трохи більший. Для любителів літніх ночівель у наметах ви зможете придбати чудовий спальник, наприклад, за 190 грн.

Ті, кому більше подобається зимовий відпочинок, обов’язково зрадіють санкам «Сніголіт» за 150 грн. Якщо ваш чоловік займається йогою і у нього ще немає спеціального килимка, то ви зможете його порадувати за 180 грн.

Тим, хто більше часу проводить вдома з друзями, підійде «Дартс», який коштує 240 грн. Цінителям настільного тенісу ви зможете подарувати відповідний набір (2 ракетки, сітка та шарики) за ціною 130 грн.

Ну, а тих, хто так і не поповнив свої шафи рукавичками, шапками та джемперами, ви зможете порадувати в ціновому діапазоні від 110 до 250 грн. Також, за 245 грн. ви вдасться придбати у подарунок чудові хокейні ковзани.

Від 250 до 500 грн.: найкращі пропозиції

Якщо ви можете розраховувати на такі суми, то 23 лютого жоден чоловік не залишиться без гарного подарунку. Найкращі пропозиції «Спортмастера» змусять ваші очі розбігатися, починаючи від одягу і закінчуючи наметами.

Якщо ваш чоловік багато часу проводить в офісі і мало рухається, йому підійде «Стопер» — тренажер для ніг, який обійдеться вам у 490 грн. І корисно, і не зовсім дорого. Чоловіки слідкують за своєю зовнішню хоч і менше ніж жінки, але за гарне тіло вони віддадуть багато. Можна запропонувати йому гімнастичний обруч, який коштує 210 грн.

Чудова сумка стане гарним подарунком для будь-якого чоловіка, а якщо він ще й подорожувати любить, то ви обов’язково привітаєте його вдало, і це обійдеться вам у 280 грн.

Якщо об’єкт вашої уваги проводить багато часу у спортзалі, то вам потрібен лише розмір його ноги, щоб зробити гарне привітання: у «Спортмастері» кросівки для тренувань коштують 230 грн., а бутси для залу усього 180 грн.

Цінителям тенісу прийдеться «до смаку» ракетка, за яку ви сплатите всього 330 грн. За цю ж суму можна придбати хороші двомісні санки або за 371 грн. «снігокат», адже зима ще не збирається складати свої «повноваження» і сезон катання досі відкритий.

Актуальними у всі сезони залишаються ковзани та ролики, які можна придбати за 280 та 438 грн. Тих, хто мріє про сонячну весну та тепле літечко на природі, ви зможете порадувати двомісним наметом, який коштує 490 грн. Це дуже перспективний подарунок, який не залишить жодного чоловіка байдужим до зоряного неба в обіймах коханої або мальовничих краєвидів української природи.

Від 500 до 750 грн.: тариф «вільний»

Тут ви маєте широкий спектр дорогих подарункових можливостей щодо домашніх тренувальних студій. Тож, якщо вам дозволяють можливості і квадранті метри, ідеальним подарунком може стати багатофункціональна лава та стійка для штанги, які коштують по 670 грн.

Якщо ви хочете зігріти свого «захисника» в холодні зимові дні, крім палких обіймів, вам стовідсотково допоможе тепла зимова куртка, яка обійдеться у 750 грн. А для тих, хто надає перевагу морському теплу в холодні пори року, в якості подарунку найкраще підійде комплект для плаванняз маскою та трубою за ціною 590 грн., який можна використовувати і влітку.

Від 750 до 1000 грн.: all inclusive – все враховано!

З такими фінансовими можливостями для вас все враховано: і одяг, і взуття, і ковзани, і санки, і палатка, і багато інших речей… Порада: якщо ви вже готові викласти таку суму чоловікові на подарунок до 23 лютого – вручіть йому сертифікат на 1000 грн., і тоді він обов’язково купить не одну, а кілька потрібних речей.

Хоча цей ціновий діапазон включає в себе і досить цікаві можливості для привітання. За такі суми ви зможете придбати настільний хокей (890 грн.). Доплативши всього 100 грн. ви оздоровите свою половинку чудовою лавою для тренувань, де він можна гарно і корисно для здоров’я проводити свій час тощо.

Від 1000 грн. до 4000: безлімітні пропозиції

Безлімітні пропозиції цього тарифу можуть лімітуватися лише кількостями тисяч у вашій кишені. Проте, якщо ви маєте таку можливість, для вас у «Спортмастері» пропонує широкий асортимент подарунків для будь-якого активного відпочинку.

Найпопулярнішими товарами в такій ціновій категорії виступають велотренажери (1190 грн., 1390 грн., 1990 грн., 2890 грн., 2990 грн., 3490 грн., 3890 грн.), еліптичні тренажери (1990 грн., 2840 грн., 3990 грн.), бігові доріжки (2490 грн., 3790 грн.), силові тренажери (2690 грн.), гірські лижі (1990 грн., 3280 грн.) та, навіть, справжній тенісний стіл вартістю у 2290 грн. Тож, якщо ідея влаштувати домашній спортзал у вас і досі не пропала, завітайте в «Спортмастер» або будь-який інший спортивний магазин і зробіть коханому корисний презент.

На замітку…

Дами, якщо ви все ж не змогли обрати оптимальний для себе та вашого об’єкта уваги подарунок – не впадайте у відчай! Ще ніхто не відміняв у нас ресторанів, кафе, кіно та домашніх вечерь зі свічками… Не варто забувати, що в це свято чоловіки радітимуть не лише подарункам, а й, обов’язково, Вам…

Юлія Кондрацька, «Рідна країна»

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути