chrome firefox opera safari iexplorer

До літа у Криму відкриються три підводні музеї

19 березня 2013 о 09:30

Три об'єкти в Криму отримають статуси підводних музеїв. Одним з них стане античне місто Акра, розташоване в Керченській протоці.

Про це пише travel.ru. 

Зокрема, з травня до липня буде відкрито доступ до підводної пам'ятки — затопленого міста Акра. Туристи зможуть спуститися до руїн під час роботи там археологів. Дослідники покажуть відвідувачам свої знахідки і розкажуть про це стародавнє поселення.

Місто займає площу 40 тисяч квадратних метрів. За словами вчених, воно було самодостатнім торговим центром Боспорського царства (антична держава по берегах нинішньої Керченської протоки). Імовірно, Акра існувала з кінця VI століття до нашої ери до початку IV століття нашої ери. Причиною загибелі міста стали природні процеси. До наших днів збереглися оборонні стіни товщиною в два метри і залишки античних будинків.

Також підводними музеями стануть теплохід «Ленін», який затонув неподалік від мису Сарич у 1941 році, і субмарина «Скат» часів царської Росії, яку в 1919 році затопили біля берегів Севастополя. За словами організаторів, суда лежать на невеликій глибині і туристи зможуть легко до них спуститися.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути