chrome firefox opera safari iexplorer

Кабмін не виконав доручення Януковича про перегляд розміру стипендій

11 березня 2013 о 09:34

Координатор громадської ініціативи Студентський захист Андрій Чорних заявив, що Кабінет Міністрів України не виконав доручення Президента України Віктора Януковича про необхідність перегляду розміру студентської стипендії та збільшення різниці між мінімальною та підвищеною стипендіями.

Про це повідомляє офіційний сайт Студентського захисту.

У повідомленні йдеться, що згідно з дорученням Президента України №1-1/3115 від 17 листопада 2012 р. з вирішення актуальних проблем студентської молоді, уряд повинен був до 1 березня 2013 забезпечити перегляд у встановленому порядку розмірів академічних стипендій з урахуванням сучасних потреб, а також встановлення обгрунтованої різниці між ординарною (звичайною) академічною стипендією та підвищеною.

«На сьогоднішній день мінімальна ординарна (звичайна) стипендія для учнів професійно-технічних навчальних закладів становить — 275 грн, для студентів вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації — 550 грн, III-IV рівня акредитації — 730 грн. Визначення розмірів стипендій закріплено в постанові Кабінету міністрів України від 5 березня 2008 р. №165 „Деякі питання стипендіального забезпечення“ (останні зміни були визначені урядовим рішенням 25 липня 2012 в постанові КМУ № 703)», — стверджує Чорних.

Згідно з постановою Кабінету міністрів України від 12 липня 2004 р. №882 «Питання стипендіального забезпечення», у разі якщо успішність учнів або студентів становить 10-12 балів з кожного предмета або середній бал успішності дорівнює 5 за п'ятибальною шкалою оцінювання, стипендія для учнів збільшуються на 40 грн, для студентів вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації на 50 грн, а для студентів вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації на 60 грн.

«Уряд повинен невідкладно прийняти рішення про підвищення розміру студентських стипендій на виконання доручення Глави держави», — заявив Чорних.

Нагадаємо, 17 листопада 2012 року в День студента Янукович доручив уряду до березня 2013 забезпечити перегляд студентських стипендій.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути