chrome firefox opera safari iexplorer

У День театру одеситам безкоштовно покажуть музей Оперного

14 березня 2013 о 17:37

27 березня, в Міжнародний день театру, відбудуться три безкоштовні екскурсії по музею і будівлі Одеського національного академічного театру опери та балету.

Про це пише «Таймер».

Як повідомляє прес-служба театру, початок відвідувань в 12:00, 14:00 і 16:00. Групи до 20 осіб будуть формуватися біля центрального входу.

Крім того, в цей день даватимуть дві вистави. О 16:00 на малій сцені «Бельєтаж» розпочнеться концерт «Перлини бароко», в якому прозвучить оперна та балетна музика XVIII століття, зокрема твори Жана-Батіста Люллі, Жана-Філіпа Рамо і Георга Фрідріха Генделя. Автор програми і диригент — Оксана Линів. Вартість квитків — 40 гривень. Кількість глядацьких місць — 70.

А о 18:30 у великому залі театру почнеться вистава «Геній і злодійство» (перше відділення — концерт з творів Вольфганга Амадея Моцарта і Антоніо Сальєрі, друге — опера Миколи Римського-Корсакова «Моцарт і Сальєрі»).

На цю виставу виділяється 300 місць для пільгових категорій громадян: пенсіонерів, інвалідів І та ІІ груп, студентів вузів, учнів середніх спеціалізованих навчальних закладів, військовослужбовців строкової служби, ветеранів Великої Вітчизняної війни та учасників бойових дій.

Отримати запрошення на виставу «Геній і злодійство» можна 23-27 березня, з 14:00 до 16:00 у віконці головного адміністратора в касовому залі театру. При собі необхідно мати документ, що підтверджує право на пільги. Документи потрібно буде пред'явити також при вході в театр в день спектаклю.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути