chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві стартує міжнародний фестиваль документалістики

14 березня 2013 о 10:15

Документальні стрічки про права людини. У Києві стартує міжнародний фестиваль документалістики"Docudays UA".

З 22-го по 28-те березня у столичному Будинку кіно демонструватимуть картини, які розповідають про життя дітей, інвалідів, ВІЛ-інфікованих та простих людей, чиє право на свободу слова чи мирні зібрання було порушено.

Свої роботи на фестивалі представлять режисери з США, Канади, Великої Британії, Норвегії, Нідерландів, Ірану та України. Відкриватиме конкурс чеська стрічка «Твердиня». Вона оповідає про життя у Придністров'ї. Також на фестивалі презентують і спецпрограму «Арабська весна». Це підбірка документальних фільмів, які змальовують революційні події в Єгипті, Тунісі та Ємені.

Геннадій Кофман, програмний директор фестивалю: «Двадцать фильмов украинских в этом году. Два фильма украинских участвуют в конкурсной программе короткого метра. И один альманах „Вільний доступ“ о праве доступа к информации — будет подборка документальных фильмов, созданных документалистами. И премьера альманаха „Поза Євро“- это 10 короткометражных документалок. Это внеконкурсная программа».

Джерело: 5 канал
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути