chrome firefox opera safari iexplorer

17-19 травня Львів захопить дитяча «Книгоманія»: понад 300 заходів за три дні

11 квітня 2013 о 12:34

17-19 травня у Львові в «Палаці мистецтв» відбудеться дитячий фестиваль, під час якого впродовж трьох днів відбудуться понад 300 заходів – читання, творчі майстерні, конкурси, квести, ігри.

Організовує фестиваль ГО «Форум видавців», пише ZIK. 

Дитячий фестиваль у Львові – це фестиваль фестивалів, кожен з яких має свою окрему мету, а всі разом вони демонструють дітям і їхнім батькам багатогранність та безмежність можливостей для розвитку потенціалу дитини в різних сферах діяльності. Фестиваль спрямований на інтерактивне залучення дітей і підлітків усіх вікових груп, соціальних категорій та ступеню обдарованості до різних видів розвиваючої активності, зазначають організатори.

Вхід на фестиваль – вільний. Почнеться він 17 травня грандіозним парадом учасників фестивалю, в якому візьмуть участь понад 1500 дітей у костюмах літературних героїв.

Весь фестиваль організований у формі гри «Збирай слонів», де кожне виконане завдання збільшує шанси виграти один з 3000 призів від партнерів, а також головний приз – планшет.

Головна складова фестивалю – фестиваль дитячого читання «Книгоманія»:

  • Підсумковий етап дитячого конкурсу «Найкращий читач України-2013» та урочиста церемонія нагородження переможців. На фестивалі підіб’ють підсумки конкурсу, що відбувся в усіх регіонах України. Конкурс проводиться з 2002 року.
  • Зустрічі з дитячими авторами з України, Польщі, Білорусі, Великої Британії та Швеції; літературні читання та автограф-сесії триватимуть нон-стоп протягом усього фестивалю.

Почесний гість – Іан Вайбрoу (Велика Британія), автор повістей про Малого Вовчика. Партнер – Видавництво Старого Лева.

Спеціальний гість – Йоанна Ягелло (Польща). Партнер – Польський інститут у Києві.

А також 30 інших авторів, серед яких – Максим Кідрук, Сашко Лірник, Мар’яна Савка, Роман Скиба, Галина Малик, Оксана Думанська, Олександр Гаврош та інші.

  • «Книжка від зірки». Зірки телебачення, шоу-бізнесу та спорту читають свої улюблені книги дитинства, розважаються з дітьми, розігрують подарунки від спонсорів і партнерів. Акція проводиться 4 рази на день.
  • «Ніч у бібліотеці». У дітей буде можливість провести повну пригод ніч з наметами та спальниками у дитячій бібліотеці, наче в туристичному таборі.
  • Літературні квести. Протягом трьох днів буде сформовано декілька дитячих команд, які візьмуть участь у квестах. Діти продемонструють свої знання літератури та історії, вміння орієнтуватися на місцевості і розгадувати загадки, здобудуть навики командної роботи.
  • Ярмарок дитячих книжок «Форум видавців – дітям». Учасники – видавці дитячої літератури, періодики, аудіо- та відеопродукції, ігор та іграшок.
    Дитяча книжкова премія «Левеня» – перша незалежна премія в галузі дитячої літератури, лауреати якої отримували нагороди на престижних міжнародних книжкових виставках. Найкращі дитячі книжки обирають діти – найоб’єктивніше з усіх журі.

Фестиваль дитячої творчості та ремесел:

  • Творчі майстерні: 50 видів майстер-класів з різних видів творчості та ремесел загальною тривалістю 120 годин. Це найбільша кількість різних майстер-класів у межах одного заходу, які досі відбувалися в Україні.
  • New! Екологічні воркшопи з мистецтва ‘up cycling’ та ‘re-cycling’ – перетворення старих і непотрібних речей та упакувань на нові й оригінальні декоративні вироби, прикраси, сувеніри. Виставка та майстер-клас від всесвітньо відомої чеської художниці Вероніки Рехорікової та київської художниці Аліни Копиці. Виготовлення арт-об’єктів з пластикових пляшок. Партнер – Генеральне консульство Чеської Республіки у Львові.
  • Кульмінацією фестивалю є створення дітьми десятиметрового тематичного художнього панно, яке стане продуктом колективної творчості всіх охочих.

Фестиваль настільних ігор «Ігрова сфера»

Вже вдруге широко презентуватиметься ще один розвиваючий та захопливий спосіб дозвілля – настільні ігри. Під час фестивалю функціонуватиме ігротека, в якій діти та дорослі зможуть пограти в ігри з усього світу. Відбуватимуться ігрові турніри в режимі нон-стоп.

Спортивний фестиваль

Майстер-класи для дітей від професійних футболістів, інших відомих спортсменів, а також ігри та змагання на свіжому повітрі. Щодня відбуватимуться квести. Письменники розповідатимуть дітям цікаві історії про спорт. Переможці отримують призи від партнерів фестивалю.

Тренінг з промоції читання серед дітей та молоді в межах міжнародного проекту Book Platform

Дводенний інтерактивний семінар для бібліотекарів щодо методів промоції читання в сучасному середовищі. Особлива увага приділятиметься залученню молоді за допомогою застосування нових медіа. У партнерстві з Фундацією Next Page (Болгарія), Асоціацією видавців Вірменії та Асоціацією видавців Грузії.

Прем’єра вистави за книжкою Наталі Гузєєвої «23 образи Петрика П’яточкіна» відбудеться в межах фестивалю у Першому українському театрі для дітей та юнацтва.

Дитячий фестиваль – наймасштабніша подія для дітей та молоді в Україні. Відбувається з 2007 року.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути