chrome firefox opera safari iexplorer

Біля Софії Київської все ж з'явиться висотка

16 квітня 2013 о 09:45

Суд зобов’язав Київраду укласти з ТОВ «Докас» договір оренди ділянки поблизу Софії Київської для будівництва висотки.

Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 26 лютого, повідомляють Наші Гроші.

Це ділянка площею 0,23 га на перетині вул. Стрілецької та пров. Георгіївського, 9/11. Її цільове призначення – для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями та підземним паркінгом.

Справа розглядалась судами неодноразово.

У липні 2007 року Київрада затвердила проект землеустрою щодо відведення ТОВ «Докас» в оренду на 5 років ділянки площею 0,23 га за рахунок міських земель.

За даними Головуправління земресурсів КМДА, нормативна грошова оцінка ділянки станом на 05.09.2007 року становить 13,92 млн грн.

Відповідно до договору фірма має передати місту 20% загальної площі квартир у побудованому будинку. Річна орендна плата за ділянку становить 4% від її нормативної оцінки.

У грудні 2007 року Київрада за головування Леоніда Чернівецького і Олеся Довгого надала ТОВ «Докас» дозвіл на демонтаж майна, що перебуває на балансі «Київгазу», компенсувавши його вартість місту.

Так, було демонтовано частину газорегуляторного пункту №5 та газопровід середнього тиску довжиною 75 м у пров. Георгіївському, 9/1.

Крім того, у жовтні 2011 року Київрада передала громадянину Максиму Шнипку нежилий будинок площею 193,50 кв м на вул. Стрілецькій/пров. Георгіївському, 9/11А. Натомість Шнипко передав місту нежилий будинок площею 193,5 кв м на вул. Ярославів Вал, 14Е.

Власниками ТОВ «Докас» є Світлана Ігнатова і ТОВ «Центр української культури та мистецтва», власницями якого нині є Катерина Атякшева і Світлана Долеско, що проживають в одній квартирі.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути