У Франції вийшла перша антологія сучасної української поезії, до якої ввійшли твори 38 авторів – від хрестоматійного «Не Зевс, не Пан, не Голуб-Дух…» Павла Тичини до «Слів на вітрі» магістранта Києво-Могилянської академії Назарія Назарова.

Як зазначив перекладач, лауреат премії імені Максима Рильського Дмитро Чистяк, «добір текстів до будь-якої антології в якійсь мірі необ'єктивний. Надто ж до авторської антології, що мала постати у якнайбільш стислі терміни (адже представляли її на Книжковій виставці у Парижі у березні та у бельгійському ПЕН-клубі, і не без успіху). Але й чотири десятки поетів дають певне уявлення про загальні тенденції в сучасній українській поезії. До того ж, маю надію, що згодом з'явиться друком нове, значно доповнене видання. А поки хочу подякувати всім ентузіастам, які долучилися до „Сонячних кларнетів“.

Передусім авторам, а також професорам КНУ Олені Соломарській – за редагування і Юрієві Мосенкісу – за організаційну допомогу і звичайно ж – Катерині Міщук – за оригінальне художнє оформлення».
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/culture/_u-franciji-vijshla-persha-antologiya-suchasnoji-ukrajinskoji-poeziji/494249">Gazeta.ua</a>