chrome firefox opera safari iexplorer

У київському метро встановили турнікети для пільговиків

12 квітня 2013 о 09:49

На станціях київського метрополітену «Сирець» і «Дніпро» встановили експериментальну систему телеконтролю за проходом пасажирів пільгових категорій «Пільговик-1», яка повинна виключити спроби пройти за чужими пільговими посвідченнями та убезпечити контролерів від можливих хуліганських дій.

Як повідомляє прес-служба КМДА, для проходу через такий турнікет пасажир повинен докласти в розгорнутому вигляді документ, який дає право на безкоштовний проїзд, до скла терміналу пристрою. Зображення документа з'явиться на спеціально встановленому в касі моніторі. Працівник каси ідентифікує документ з пасажиром, який його подав, і в разі відповідності активує турнікет. На терміналі пристрої загоряється індикатор зеленого кольору, який дозволяє прохід на станцію. При необхідності касир може спілкуватися з пасажиром за допомогою переговорного пристрою.

Метрополітенівці також відзначають, що система «Пільговик-1» не передбачає архівації даних, тому прикладений документ не сканується, не фотографується і не зберігається в пам'яті системи.

В даний час система знаходиться у дослідній експлуатації. Фахівці метрополітену будуть постійно спостерігати за роботою пристрою, щоб у разі необхідності вдосконалити або відкоригувати технічні параметри.