chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові проведуть масштабне дослідження якості життя

23 квітня 2013 о 14:36

Інститут міста спільно з Львівським відділенням соціологічної асоціації України розпочинає масштабне соціологічне дослідження якості життя у Львові, за результатами якого львів’яни виставлять свої оцінки владі міста, висловлять свою думку щодо якості життя у Львові.

Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

У мерії наголошують, що масштабне соціологічне дослідження має перед собою декілька цілей: по-перше, дізнатися як львів’яни оцінюють якість життя в місті, а по-друге, дослідити готовність мешканців долучатися до процесу вирішення соціальних проблем міста.

«Соціальний моніторинг покликаний налагодити комунікацію між громадою та владою, долучити мешканців до управління міста. Соціологічне дослідження буде масштабним, цього разу буде опитано 2400 осіб, по 400 мешканців у кожному адміністративному районі міста. Ці дані будуть точними і детальними, з дуже низькою похибкою.

Анкета складається з трьох складових: загальні індикатори якості життя, які будуть сталими і повторюватимуться з року в рік, ситуативні питання, які є важливими для міста в окремий час, та вимірювання готовності й потенціалу залучення мешканців до поліпшення життя в місті», — зазначила керівник програми аналізу та дослідження Інституту міста Мар’яна Малачівська-Данчак.

Дослідження охопить різні сфери життєдіяльності: соціальне самопочуття, благоустрій міста, безпека, здоров’я, освіта, дозвілля. Під час дослідження працюватимуть близько 80 професійних інтерв’юерів, результати дослідження обіцяють опрацювати до вересня цього року.

Отож, взявши участь в опитуванні, львів’яни отримають реальну можливість надати свою оцінку, коментарі та пропозиції стосовно покращення якості життя у місті представниками органів місцевого самоврядування. Окрім того, унікальність дослідження полягатиме ще у тому, що львів’яни, які візьмуть участь у дослідженні, отримають подарунки ручної роботи від соціальних організацій Львова та області.

«Це одне з наймасштабніших соціологічних досліджень, які реалізовувались у Львові за останні 10 років. Цим дослідженням ми б хотіли дізнатися, що думають мешканці про комфорт проживання в місті, дізнатись які поради вони можуть нам дати для їх покращення. Ми будемо досліджувати такі сфери, як соціальне становище, благоустрій, здоров’я, безпека, освіта, дозвілля. Людина, яка відповідає на запитання анкети не тільки має можливість висловити свою думку, а ще й зробити добрий вчинок, адже подарунки для учасників дослідження будуть замовлені на виготовлення організаціям соціально незахищених верств», — наголосив директор Інституту міста Олександр Кобзарев.

Проект реалізовуватиметься КУ Інститут міста за підтримки програми «МАТРА» посольства Королівства Нідерландів в Україні у партнерстві із Львівським відділенням соціологічної асоціації України та соціологічною агенцією «Фама».

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути