chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові проведуть 30 безкоштовних нічних екскурсій

29 листопада 2011 о 14:57

2 та 3 грудня у Львові відбудеться 30 безкоштовних екскурсій у межах нового проекту «Нічний Львів». Усі екскурсії починаються увечері та триватимуть до 1-ї ночі. Про це 29 листопада повідомила заступник керівника відділу промоції міста Львівської міськради Марта Іванишин.

М.Іванишин зазначила, що у місті створюють новий туристичний продукт, і вже зараз про нього повідомили туристичні компанії. Екскурсії «Нічний Львів» відбуватимуться у місті у липні та грудні.

Для відвідувачів підготували інтегровані музейно-мистецькі атракції. До участі у проекті зголосилися музеї, театр, галереї.

Зокрема, у Львівському музеї історії релігій актори театру Л.Курбаса поставлять уривки з вистави «Формули екстази» за поезією Б.І.Антонича, в Італійському подвір’ї на території Львівського історичного музею відбудеться театралізоване дійство історії кохання Пелагії та Мікеліні, а в музей «Арсенал» – реконструкція середньовічних боїв та майстер-клас з середньовічних танців.

Також пропонується відвідати львівські підземелля, послухати містичний концерт органної музики,  побувати на нічній екскурсії Личаківським цвинтарем та багато іншого.

За інформацію представника Львівської міської ради, до участі в екскурсії зголосилося понад тисяча осіб, здебільшого львів’яни. Реєстрація на окремі заходи уже завершилася.

Переглянути повну програму проекту «Нічний Львів» та зареєструватися на екскурсію можна на сайті.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути