chrome firefox opera safari iexplorer

Від України вимагають поваги до гомосексуалістів

17 квітня 2013 о 13:56

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликає Європейський парламент домагатися виконання Україною своїх зобов'язань у сфері захисту прав людини, в тому числі гомосексуалів. Це необхідно для подальшого зближення з Європейським Союзом.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби організації.

«У той час, як Україна прагне поглибити свої відносини з ЄС, відбувається проштовхування законів, які повністю несумісні з основними правами людини і основами європейських цінностей. Європейський парламент повинен підтримувати вимоги ЄС з реформування і наполягати, щоб Україна виконувала свої зобов'язання у сфері захисту прав людини, в тому числі для ЛГБТ (лесбіянок, геїв, бісексуалів і транссексуалів), перш ніж погоджуватися на будь-які кроки до зближення», — сказано в ньому.

У Human Rights Watch наголосили, що прогрес України в боротьбі з дискримінацією буде в центрі уваги міжнародного співтовариства цього тижня: в Європейському парламенті планується голосування 18 квітня за угодою про спрощення візового режиму для українців, охочих поїхати в країни ЄС, і це є ключовим кроком до тісніших відносин між ЄС і Україною.

«Лібералізація візового режиму з Україною залежить від низки встановлених ЄС критеріїв, включаючи прийняття всеосяжного законодавства проти дискримінації та забезпечення захисту від дискримінації. Україна не прийняла цих кроків», — йдеться в повідомленні.

Human Rights Watch вважає, що Верховна Рада повинна відхилити 2 законопроекти (№1155 і № 8711), якими, на думку організації, вводиться дискримінація щодо лесбіянок, геїв, бісексуалів і транссексуалів, а також порушуються їхні права на свободу вираження.

Організація зазначає, що українському парламенту слід переорієнтувати свою увагу на закони, які забезпечили б рівні права для всіх.

Human Rights Watch також позитивно оцінює можливість зміни в Трудовому кодексі, що забороняють дискримінацію стосовно людей у ​​сфері зайнятості та найму за ознакою сексуальної орієнтації.

Проте організація наголошує, що зазначені законопроекти можуть надати руйнівну дію на права і свободу слова ЛГБТ-людей.

Як повідомлялося, раніше комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував парламенту прийняти за основу законопроект (№1155) депутата від фракції Партії регіонів Вадима Колесніченка, яким пропонується ввести заборону на спрямовану проти дітей пропаганду гомосексуалізму.

2 жовтня Рада прийняла законопроект №8711 у першому читанні.

Документ передбачає заборону виробництва та розповсюдження продукції, яка пропагує гомосексуалізм, а також пропонується ввести кримінальну відповідальність за ввезення, виробництво та розповсюдження творів з пропагандою гомосексуалізму поряд з творами, які пропагують насильство, жорстокість, расову, національну та релігійну нетерпимість та дискримінацію.

Сьогодні повідомлялося, що Європейський парламент швидше за все ратифікує подальше спрощення візового режиму з Україною. Більшість груп Європарламенту мають намір проголосувати за вирішення цього питання.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути