chrome firefox opera safari iexplorer

Ввечері на Бортницькій станції прорвало дамбу

11 квітня 2013 о 09:24

У середу близько 19 години в Бориспільському районі на муловому полі №3 Бортницької станції, яке не експлуатується, стався прорив дамби.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС, пише Українська правда.

Причиною прориву стале танення снігу.

прорив дамби стався в районі перепускного колодязя, внаслідок чого тала вода почала поступати в приймальний резервуар насосної станції. Встановлений в станції насос відкачував воду, що поступала, але через великий приток води насос не впорався з надто великим об’ємом.

Приймальний резервуар переповнився і частина води вилилася на прилеглу територію. Загрози підтоплення населених пунктів не було.

В Бортничах прорвало дамбу. Фото Комсомольської правди в Україні
В Бортничах прорвало дамбу. Фото Комсомольської правди в Україні

 

З метою попередження подальшого розширення прориву дамби, припинення витоку води і локалізації події в межах мулового поля Головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій було прийнято рішення залучити сили ДСНС України, особовий склад Збройних сил України, а також персонал і техніку ПАТ "АК «Київводоканал».

Прорив дамби в Борничах
Прорив дамби в Борничах

 

О 5 годині 45 хвилин четверга виток води припинено шляхом спорудження перемички та зміцнення обвалування в місці промиву, надзвичайна ситуація ліквідована.

Роботи ускладнювалися утворенням промоїни у важкодоступному місті, обмеженими можливостями щодо залучення техніки до виконання відновлювальних робіт та проведенням робіт у нічний час.

Розділи: Довкілля

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути