chrome firefox opera safari iexplorer

КМДА: Чутки про можливий прорив дамби – безпідставні

08 лютого 2012 о 20:35

Начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Віталій Пшеничний спростував інформацію щодо можливого прориву дамби Київської ГЕС внаслідок потепління у двадцятих числах лютого.

Про це повідомляє офіційний сайт Київської міської влади.

«Під час реконструкції Київської ГЕС у 2002 році була запроваджена система автоматизованого контролю безпеки гідротехнічних споруд. Це дозволяє за допомогою автоматизованої контрольно-вимірювальної апаратури контролювати стан гідротехнічних споруд. Система контролю охоплює правобережну та лівобережну греблі загальною довжиною понад 50 км та будівлю ГЕС. Ми щоденно отримуємо інформацію про технічний стан ГЕС, тому я запевняю, що чутки про можливий прорив дамби – безпідставні», – сказав Віталій Пшеничний.

Він розповів, що відповідно до вимог нормативного акту, що регулює питання безпеки гідротехнічних споруд електростанцій, міжвідомча комісія кожні 5 років проводить обстеження стану Київської ГЕС.

«За результатами останнього обстеження, встановлено, що гідротехнічні споруди знаходяться у працездатному стані і спроможні витримувати навантаження в проектних режимах, які, зокрема, передбачають стабільне функціонування дамби Київської ГЕС при ускладненні погодних та гідрометеорологічних умов», – зауважив Віталій Пшеничний.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути