chrome firefox opera safari iexplorer

До кінця року в київському метро зникнуть жетони?

24 травня 2013 о 10:25

Влада Києва повідомляє, що до кінця року зі столичного метро зникнуть пластикові жетони. Як пишуть Вести, жетони вирішили замінити електронним квитком у вигляді пластикової картки, яку можна поповнювати відразу на кілька поїздок. За даними видання, наступного року електронними картками замінять і квитки в наземному транспорті.

У мерії повідомляють, що до кінця року в метро переобладнують 650 турнікетів під нові картки, встановлять 232 термінали з продажу одноразових паперових квитків і 300 терміналів — для поповнення карток. «Їх можна поповнювати на будь-яку кількість поїздок, а при вході на станцію — прикладати до зчитувального пристрою. Для туристів або тих, хто рідко користується метро, ​​будуть паперові квитки», — заявили в КМДА.

Вести пишуть, що на початку 2014 року картки з'являться також у трамваях, тролейбусах, автобусах і міській електричці. «Турнікетів не буде, але буде 4500 валідаторів. Це такі пристрої, при піднесенні до яких картки знімаються з неї гроші, а пристрої видають гучний сигнал — людина оплатила проїзд. На зупинках, в кіосках та інших місцях Києва буде встановлено 700 POS -терміналів, які потрібні для поповнення пластикових карток. Також в Києві з'являться 300 терміналів з продажу карток», — повідомили виданню в КМДА.

Влада повідомляє, що за допомогою електронних квитків будуть боротися з громадянами, які не платять за проїзд. «Ці квиточки і жетони не тільки морально застаріли, а й відкривають можливості для безбілетників. Зараз проїзд оплачують приблизно 80% пасажирів», — цитує газета заступника голови КМДА Руслана Крамаренка.

Впроваджувати в Києві проект Електронний квиток вартістю 120 млн грн будуть повністю за рахунок інвестора — Альфа-пей термінал. Натомість компанія отримає 8,47% від виручки.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути