chrome firefox opera safari iexplorer

Парижанам презентували історію Києва

17 травня 2013 о 13:55

Представники Державної архівної служби України презентували у Парижі виставку «Історія Києва в архівних документах».

З її експонатами, які представлено в Українському культурно-інформаційному центрі при посольстві України у Франції, можна ознайомитися упродовж місяця, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу.

«Виставку експоновано в Парижі з нагоди 1530-річчя Києва та з метою презентації та популяризації української столиці у Франції», — сказала голова офіційної делегації та Державної архівної служби Ольга Гінзбург.

За її словами, на виставці презентовано документи Київського державного архіву, зокрема копії текстових та фотографічних документів, які знаходяться під захистом ЮНЕСКО. Серед них — технічна та візуальна документація таких столичних пам'яток, як Києво-Могилянська академія, Софія Київська та Києво-Печерська Лавра.

Окрім цього, відвідувачі можуть більше дізнатись про постаті таких видатних українців, як Сергій Корольов, Олександр Довженко, Микола Амосов та Борис Патон. Представлено тут й документи про зруйнований нацистами Київ та його відбудову і відновлення, відзняті радянськими фотографами та операторами.

«Ми також привезли до Франції проект договору про співпрацю з Французькою архівною службою і розраховуємо на її укладення найближчим часом», — зазначила Гінзбург. За її словами, подібні угоди Держархівслужба має з 40 країнами.

«Угода дозволить нам обмінюватися копіями документів, які знаходяться у Франції, друкувати спільні видання та збірки документів, організовувати обміни делегаціями, стажування, вивчати методику роботи з архівними документами тощо», — сказала голова делегації.

Окрім цього, в школі при Українському культурно-інформаційному центрі заплановано відкритий урок, під час якого учні, серед яких близько 70 дітей українських дипломатів та закордонних українців, ознайомляться з історією Києва.

Джерело: wz.lviv.ua
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути