chrome firefox opera safari iexplorer

В Києві презентували Щоденник українського пікетувальника

26 березня 2013 о 17:08

В Києві ініціативна група партнерства “За свободу мирних зібрань” презентувала Щоденник українського пікетувальника, передає кореспондент УНН.

“25 січня 2020 рік. Закон про свободу мирних зборів та і не був ухвалений… Пишу 137 заяву до Європейського суду з прав людини. Впевнений, що колись Україна змушена буде пристосуватись до європейських стандартів. Можливо мої онуки стануть цьому свідками”, — так описують майбутнє українського пікетувальника.

За словами представника партнерства Максима Лациби, такий щоденник майбутнього українського пікетувальника створений через відсутність закону “Про свободу мирних зібрань”.

“На сьогоднішній момент у недемократичної влади сприятлива ситуація: у них є суди і міліціонери і вони можуть достатньо легко розігнати мирне зібрання. У людей залишилась остання свобода – свобода протесту. Владі цей закон не потрібен, потрібен громадянам і опозиції”, — сказав М.Лациба.

Зараз розробляється законопроект “Про свободу мирних зібрань”. Цей законопроект передбачає закріпити повідомний, а не дозвільний порядок проведення мирних зібрань і дозволити спонтанні мирні зібрання та заборонити органам місцевого самоврядування обмежувати проведення таких зібрань.

За словами організаторів, ініціатором цього закону виступив депутат від “Батьківщини” Андрій Шевченко. Творці законопроекту передбачають, що він буде прийнятий в першому читанні влітку 2013 року.

Усього було видано тисячу екземплярів таких щоденників. Їх планують роздавати на громадянських акціях та культурно-просвітницьких заходах, а також народним депутатам.

Зараз в Україні право на мирне зібрання гарантує стаття 39 Конституції України. Закон “Про свободу мирних зібрань” в Україні не прийнятий.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути