chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні забороняють 90% мирних зібрань

19 лютого 2013 о 12:34

За два останні роки в Україні були заборонені судами 90% мирних зібрань. Таку статистику наводять у Центрі політико-правових реформ.

«Відколи центр проводить дослідження, інтенсивність заборон мирних зібрань зросла в 3,5 разу», — розповів спеціаліст центру Максим Середа.

Як відомо, право на мирні зібрання, як і можливість заборони їх судом, в Україні регулюється лише 39 статтею Конституції.

Втім, зазначають в організації, у головному документі країни не враховані деякі деталі, які спричиняють обмеження свободи громадян.

До слова, відповідно до Конституції, громадяни мають право на мирні зібрання без зброї, про проведення яких повинні завчасно попереджати органи виконавчої влади.

Своєю чергою, суд має право заборонити протест, якщо визначить, що він шкодить інтересам національної безпеки та громадського порядку.

Втім, в які саме строки громадяни повинні повідомляти про акцію протесту — досі не визначено.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути