chrome firefox opera safari iexplorer

Учень мольфара Нечая відкриє свою «резиденцію» на Прикарпатті

14 травня 2013 о 15:43

У прикарпатському селі Шешори готується зайнятися мольфарством перший і єдиний учень знаменитого Михайла Нечая, художник і колишній танкіст Олексій Григораш.

Про це повідомляє ZIK з посиланням на Segodnya.ua.

Олексій Григораш назвав себе послідовником Нечая після того, як один з фанатиків влітку 2011 р. вбив відомого народного мага, пояснивши, що він, мовляв, був язичником. Сам Григораш каже, що кілька разів бував у знаменитого чарівника, а здібності і знання загиблий передав йому незадовго до смерті.

«Продовжу справу Нечая, адже ще він, будучи живим, говорив, що на його місце прийде молодий і сильний мольфар, – розповів Григораш. – Буду зцілювати людей від фізичних і душевних проблем, буду робити добро за допомогою трав, змов, цілющої води, адже у мене велика енергетика, її я спочатку отримав від своєї бабусі, а потім навчався мольфарству у Нечая. Тепер у Шешорах мені виділяють земельну ділянку, де я побудую будинок і буду жити. Зараз оформляю всі документи. Думаю, що до кінця року вже переселюся».

Повторити долю знаменитого наставника Григораш не боїться. «Недоброзичливців у мене після статей в пресі багато. Не встигаю відбиватися від їх енергетичних ударів: пишуть про мене в Інтернеті всякий бруд. Наприклад, що я шарлатан, що мені, полтавцю, не місце в Карпатах, – каже Григораш. – Але місцевий селищний голова сказав, що я їм потрібен для розвитку села, бізнесу, адже більше туристів приїжджатиме. Фіксованої плати за прийом не буде, буду брати хто скільки дасть».

Втім, у селі Верхній Ясенів на Івано-Франківщині багато родичів знаменитого мольфара Нечая кажуть, що не пригадують, щоб у Михайла Михайловича були учні. Вдова Нечая, Ганна, коментуючи «Сегодня» випадок із Григорашем, заявляла, що той приїжджав, коли чоловік був живий. Але сумнівається, що чоловік передавав кому свої здібності.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути