chrome firefox opera safari iexplorer

Усі українські виші вже підключені до системи електронного подання документів на вступ

23 травня 2013 о 15:52

Усі українські виші вже підключені до Єдиної державної електронної бази з питань освіти, і зможуть приймати документи абітурієнтів в електронній формі.

«Виші I-II рівня акредитації (торік — ІФ) були підключені до цієї системи. Цього року будуть підключені всі ВНЗ — понад 1100 вишів зареєструвалися, підключені до ЕДЕБО, мають свої ключі, операторів», — повідомив головний спеціаліст департаменту вищої освіти Міносвіти і науки України Олег Януш на прес-конференції в четвер у Києві, відповідаючи на запитання агентства «Інтерфакс-Україна».

Він зазначив, що з минулого року ЕДЕБО працює в повному обсязі,

За словами О.Януша, умови прийому до вишів суттєво не змінилися порівняно з минулим роком.

Він також нагадав, що кожен абітурієнт може подати лише 15 заяв на вступ (за заявою на три спеціальності в п’яти вишах). О.Януш розповів, що з 1 до 31 липня триватиме прийом документів в абітурієнтів, які здавали ЗНО, а з 1 до 20 липня — подаватимуть документи абітурієнти, які складають вступні іспити.

З 20 липня до кінця місяця відбудуться всі вступні іспити, після чого вступна комісія оприлюднить в електронній базі результати до кінця дня 31 липня.

Крім того, 1 серпня до 12.00 приймальні комісії вивісять списки рекомендованих до зарахування до першої хвилі. Так, рекомендовані абітурієнти мають принести необхідні документи до 5 серпня. Другий етап зарахування триватиме з 5 до 8 серпня. Абітурієнти третьої хвилі мають подати оригінали документів до вечора 10 серпня, а 11 серпня видається наказ про зарахування, який буде сформовано в ЕДЕБО автоматично.

Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути