chrome firefox opera safari iexplorer

23 червня відбудеться благодійний етнофестиваль у Мамаєвій Слободі

21 червня 2013 о 11:11

23 червня благодійний етнофестиваль проведуть у Києві, у Мамаєвій Слободі.

У програмі незвичний концерт церковних дзвонів, конкурс на краще українське вбрання, ярмарок етно-товарів, катання на конях у супроводі козаків, частування українськими традиційними стравами. Також на території фестивалю відвідувачі зможуть навчитися гончарної та ковальської справи, соломоплетінню, відвідати майстер-класи з плетіння троїцьких вінків.

У рамках фестивалю працюватиме окрема дитяча локація. Розіграють театральну виставу та проведуть майстер класи з виготовлення ляльок-мотанок, ліплення, гончарства.

Увечері влаштують традиційни концерт. На сцені виступатимуть — Тоня Матвієнко, Тетяна Піскарьова, Наталія Шелепницька та інші українські зірки.

В рамках фестивалю пройде модний показ суконь в національному стилі від дизайн-студії Оксани Полонець. До благодійного етно-фестивалю долучаться і Оксана Білозір, і Соломія Вітвицька, і Сніжана Єгорова, Лілія Подкопаєва, Богдан Бенюк, Ольга та Наталя Сумські.

Зібрані кошти під час фестивалю підуть на написання ікони Покрови Святої Богородиці та на реставрацію будівель Гамаліївського Харалампіївського жіночого монастиря.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути