Цього року місцеві ресторації та організатори Гастрономічного фестивалю «Львів на тарілці» об’єднаються задля відродження Львівської кухні. Таким чином, з 21 червня по 7 липня, усі гості міста, скориставшись Гастрономічною мапою, зможуть потрапити у ресторани та кав’ярні міста, де буде запропоновано страви Львівської кухні за особливими рецептами.
«Смакові пристрасті можуть багато чого розповісти про історію міста, про культурні традиції й навіть про вдачі городян. Гастрономічна мапа – це своєрідний путівник для тих, хто вже відчув інтерес до гастрономічної культури Львова. Мабуть, багато хто подорожуючи стикався із питання, у якому ж закладі готують славнозвісні місцеві смаколики. Ми об’єднаємо ресторани та кав’ярні Львова у єдину Гастрономічну мапу, яка ознайомить всіх із унікальною місцевою кухнею», — розповів Андрій Сидор, радник міського голови з питань культури і туризму, директор гастрономічного фестивалю «Львів на тарілці».
До участі у гастрономічній мапі Львова вже зголосились ресторан-клуб «Спліт», ресторан «Шекспір», Citadel Inn Hotel & Resort (літня тераса), ресторан «Дарвін», винотека «Cafe 1», ресторан імпровізацій «Грушевський CINEMA JAZZ», ресторан-музей «САЛО», ресторан «Штрудель Хаус», кафе «Кентавр» та «Mons Pius: пиво&м'ясо».
«Туризм у Львові добре розвинений і варіантів, де туристи можуть поїсти, теж багато. Але не у всіх закладах готують страви за особливими рецептами львівської кухні. Заклади-учасники Гастрономічної мапи в рамках фестивалю «Львів на тарілці» готуватимуть страви за особливими місцевими рецептами», — додав Андрій Сидор.
Гастрономічна мапа буде розміщена у ексклюзивній фестивальній газеті «Львів на тарілці» та на офіційному сайті Фестивалю www.lvivontheplate.com.ua.
Нагадаємо, що в рамках фестивалю «Львів на тарілці» 28 червня пройде «Гала-вечеря страв Львівської кухні». У винятковій атмосфері за одним столом із розкішним сервіруванням на галереї-терасі Палацу Мистецтв (вул. Коперника, 15) зустрінуться 300 львів’ян та гостей міста.
За інформацією компанії «Дік-Арт»