chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві майже не залишилося вільної землі для людей

27 червня 2013 о 09:02

У Києві залишилося тільки 150 га вільної від забудови землі, яку можна виділити жителям столиці.

Про це на прямій лінії «Комсомольскої правди» повідомив заступник голови КМДА Михайло Кучук, пишуть Коментарі.

«Вже майже три роки рішення про виділення вільних ділянок ми не приймаємо з однієї причини — тому що в Києві є вільних зон можливого індивідуального будівництва десь близько 150 га. Ця та земля, яка може бути виділена, і де люди можуть будувати будинки і там жити. 150 га — це 1,5 тис. осіб, які можуть отримати таку земельну ділянку, якщо видавати по 10 соток (0,1 га) ... А якщо говорити про киян, які хочуть отримати такі частки, то їх сотні тисяч», — сказав Кучук.

За його словами, адміністрація КМДА не хоче самостійно визначати, кому конкретно виділяти вільні від забудови ділянки.

«Ми попросили депутатів визначитися, які категорії киян зможуть отримати земельні ділянки. Або це будуть люди, які перебувають на квартирному обліку, або ветерани війни, або афганці, або чорнобильці. Київрада такої категорії не назвала і ми поки нікому земельних ділянок не виділяємо», — підкреслив Кучук.

Він зазначив, що за період, коли мером Києва був Леонід Черновецький, було виділено ділянки близько 3,5 тис. осіб, які в основному не були жителями столиці, а в основному були студентами з різних міст України.

«Більшість людей писали заяви і отримали ділянки, а акти на землю отримали п´ять-шість осіб за дорученням від 100-150, тобто — це очевидна корупційна схема, однак поки що нікого не заарештували і поки нікого не судять», — підкреслив Кучук.

Він додав, що депутати Київради не поспішають приймати рішення за фактом незаконного виділення землі.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути