chrome firefox opera safari iexplorer

Київ залучає 16 мільярдів інвестицій для будівництва метро на Троєщину та Подільського мостового переходу

05 липня 2013 о 14:25

Київ розраховує залучити кредити на суму 16 мільярдів гривень під держгарантії для будівництва метро на Троєщину та Подільського мостового переходу. Про це повідомив заступник глави Київської міськдержадміністрації Руслан Крамаренко.

«Ми зараз працюємо над отриманням державних гарантій на 16 мільярдів гривень для будівництва метро на Троєщину та Подільського мостового переходу», — заявив чиновник.

«Зараз проходимо процедуру. Ми відпрацювали всі папери, попередня домовленість є, зараз пройдемо міжвідомчу комісію, якщо вона схвалить — отримаємо гроші», — додав він.

За словами заступника глави КМДА, рішення про надання Києву держгарантій Кабмін може прийняти в середині липня.

«Там за термінами написано — у тижневий термін. Ось ми віддали (документи) у понеділок. Через тиждень приходьте», — сказав Крамаренко.

Відповідаючи на запитання, чи буде це кредит Зовнішекономбанку Росії, як планувалося раніше, заступник глави КМДА сказав: «Після того, як буде можливість отримати державні гарантії, можна буде спілкуватися з будь-якими банками».

«Ми спілкуємося з українськими, російськими та зарубіжними банками. Ми поки грошей ні у кого не взяли, значить, нікому і не винні — хто дешевше дасть (кредит), у того й візьмемо», — уточнив він.

У той же час, глава КМДА Олександр Попов на брифінгу в середу повідомив, що КМДА подала в Кабмін документи на участь в урядовій Програмі стабілізації економіки.

За його словами, серед проектів, які планується реалізувати в рамках цієї програми в Києві — будівництво метро на Троєщину, завершення будівництва станції метро «Теремки», а також реконструкція Поштової площі.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути