chrome firefox opera safari iexplorer

Київські супермаркети штучно завищують ціни

24 липня 2013 о 14:30

Антимонопольний комітет побачив змову у завищенні цін у великих київських супермаркетах, повідомляє телеканал ZIK.

Комітет звинуватив у продажі дорогих харчів 18 українських супермаркетів, а це майже 80% роздрібного ринку столиці. Оскільки, за даними Держстату, протягом останніх двох років ціни зросли лише на понад 13%, водночас у мережах супермаркетів — на 22-38%, а на деякі продукти — на цілих 50-70%. У комітеті пояснюють, що магазини збільшують вартість харчів через додаткові послуги, зокрема рекламу та бонуси.

Утім, підприємці своєї вини не визнають і кивають на постачальників. Мовляв, ціни ростуть, бо дорожчає і закупівельна вартість товару.

Юристи кажуть, що Антимонопольному комітету буде складно довести змову постачальників із підприємцями, а відтак комітет, найімовірніше, обмежиться рекомендаціями та зобов'язаннями з боку компаній щодо недопущення в майбутньому подібних порушень.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що ціни на продукти в різних регіонах України відрізняються в середньому на 25%.

 

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути