chrome firefox opera safari iexplorer

На виставку у Київ привезуть уламки «Титаніка»

17 липня 2013 о 12:00

Продюсер Марк Журавінський, який взимку організовував у Києві виставку «Таємниці тіла», планує в жовтні привезти до столиці України нову масштабну виставку – підняті з глибин Атлантичного океану уламки знаменитого «Титаніка», затонулого 15 квітня 1912 року.
Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланням на друга і перекладача Журавінського скрипаля Василя Попадюка.
«Це діюча виставка, вже 8 років. Речі і частини «Титаніка», які підняли з дна океану. Марко хоче привезти її в Україну», – зазначив Попадюк.
За його словами, виставка цікава тим, що квиток на неї буде – як справжній квиток на «Титанік», з ім'ям тієї людини, яка там подорожувала і загинула: ім'я, стать, професія.
«Це така дуже зворушлива тема. Фахівці навіть температуру виставлятимуть. Будуть реальні частини цього Титаніка. На початку відвідувачі зможуть сфотографуватися на знаменитих сходах «Титаніка». У квитках будуть різні класи – перший, другий, третій, як на кораблі. На виставці побудують високі сходи, як на реальному «Титаніку». Коли відвідувач приходить до кінця виставки, побачить ім'я, що у нього на квитку, в списку загиблих. На переговорах з українцями Марко говорив, що відвідувачам потрібно видавати за окрему плату ще й страховку, адже сходи в реальну висоту, і вся конструкція буде складна. Але український бізнесмен не захотів: «Нічого, буде одним ім'ям більше», – розповів скрипаль.
Виставка буде займати площу до 2 тисяч квадратних метрів. «Це максимальна площа. Мінімальна – 900. Будуть розбирати «Титанік» в Канаді, і частинами везти сюди», – каже Василь.
Попадюк також повідомив, що зараз вибираються місце для розміщення виставки та основний спонсор, так як проведення подібного роду заходу – дуже дороге. «Швидше за все, це буде Мистецький Арсенал. Він досить високий», – зазначив скрипаль.
Що стосується дати проведення виставки, то на даний момент вона точно не відома. «Найближче що може бути – це жовтень, якщо Москва раніше не купить», – каже Попадюк.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути