chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві може зупинитися міська електричка

13 липня 2013 о 18:02

Чиновники заявили, що гроші на ремонт електричок з'являться тоді, коли вартість проїзду зросте до 5 грн. Міська електричка збирає шалені черги і може зовсім зупинитися Єдина в Україні міська електричка, яка возить пасажирів Києвом, може зупинитись, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Таке не відкидають керівники Південно-західної залізниці, яка відповідає за справність електричок. Зараз на колію не випускають половину потягів. Графік руху збився, електрички скасовують, людям замість 15 хвилин доводиться чекати потяга не менше сорока, в результаті втиснутися туди стає вкрай важко. 

П'ять із десяти потягів поставили на стоянку через несправність і мали би ремонтувати, але грошей немає. «От гальмівна колодка... це ті запчастини, які швидко зношуються, без яких ми не можемо випустити. Без гальм електропотяг вийти на лінію не може», — пояснили на залізниці. Ремонтувати техніку мусять залізничники, платити – міська адміністрація, але вона із грішми не квапиться, дає у тричі менше, ніж треба, і вже завинила 60 млн грн.

«Фінансування нема. Ми змушені в подальшому зупиняти електропотяги, що в кінцевому рахунку може проект „Міська електричка“ взагалі зупинити своє існування. Ми не в змозі дотувати цей проект за свої гроші», — заявив заступник керівника Південно-західної залізниці Іван Антонюк.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути