chrome firefox opera safari iexplorer

З Національної опери звільнили Дениса Матвієнко

08 липня 2013 о 11:30

Зірка світового балету Денис Матвієнко офіційно розірвав стосунки з Національно оперою України. Як повідомляє прес-служба фонду Дениса Матвієнка, директор театру Петро Чуприна підписав заяву танцівника про звільнення прямо на вулиці. Перед входом в театр. Для цього йому вистачило 5 хвилин.

«Я на два дні приїхав до Києва з особистих питань і вирішив сполучити свій приїзд зі звільненням з театру, — коментує Денис Матвієнко. — хотілося б поставити крапку у співпраці з Національною оперою України. У мене немає ніякого бажання переступати поріг цього театру, не кажучи вже про те, щоб виходити на цю сцену. Це вже мій третій відхід з театру. Але вперше мені підписали заяву прямо на вулиці. Цей факт красномовно багато про що говорить».

Слідом за Денисом Матвієнком з національної опери ідуть інші молоді танцівники. З квітня 2013 року театр залишили сім танцівників. Серед місць, куди перейшли танцівники немає жодного українського театру. За словами артистів, така плинність кадрів — це тільки початок. Ще мінімум десять артистів балету збираються на кастинг в інші театри. А оскільки кістяк трупи складає 100 людей. Це майже 20 відсотків від її складу.

Нагадаємо, в кінці березня стало відомо, що Денис Матвієнко насправді не був художнім керівником балетної трупи Національної опери і півтора роки рахувався там лише як соліст балету. Під керівництвом Дениса Матвієнка в театрі було поставлено 5 одноактних балетів і один повнометражний балет «Баядерка», який на запрошення Матвієнка ставила Наталя Макарова.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути