chrome firefox opera safari iexplorer

У листопаді Україна подасть заявку на проведення Зимової Олімпіади-2022

22 серпня 2013 о 09:17

До 14 листопада Україна офіційно подасть в Міжнародний олімпійський комітет декларацію про наміри провести в Карпатському регіоні Зимову Олімпіаду 2022 року.

Про це сказав Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул під час засідання організаційного комітету за участі представників центральних органів влади та федерацій зимових видів спорту, повідомляє Урядовий портал.

Україна планує проведення Зимових Олімпійських Ігор-2022 у Львові, Тисовці (Львівська область) та Боржаві (Закарпатська область).

«Для розробки і просування заявки залучено кращих світових фахівців, які готували переможні заявки для Лондона, Пекіна, Ванкувера, Сочі і Пхенчхан», — сказав Олександр Вілкул.

Наразі в Україні міжнародні експерти вивчають українські регіони, де будуть розміщуватись спортивні об'єкти і аналізують попереднє техніко-економічне обґрунтування (попередТЕО), яке було затверджено Кабінетом міністрів України в 2012 році.

Свої рекомендації експерти нададуть до кінця вересня.

У попередТЕО входить загальна концепція ігор, що включає розташування спортивних об'єктів: снігова зона в Тисовці, гірськолижна арена у Воловці, льодова зона у Львові, а також транспортне забезпечення, готелі та сервіс. Будівництво об’єктів буде відбуватися в рамках державно-приватного партнерства.

Олександр Вілкул зазначив, що важливою складовою підготовки та просування заявки є підтримка суспільства. «Для цього створюється група «послів заявки» — це чемпіони Олімпійських ігор та призери, провідні спортсмени та громадські діячі, — сказав Віце-прем'єр.-міністр. — Привести Олімпіаду в Україну — це наша спільна робота з розвитку країни, популярізації спорту та здорового способу життя. Це і є Олімпійська мрія».

Довідково

До 14 листопада 2013 року країни-заявники мають надіслати свої декларації про наміри подавати заявку на проведення зимових Олімпійських ігор 2022 до Міжнародного олімпійського комітету (МОК). У березні 2014 року країни-заявники подають у МОК заявочний файл та гарантійні листи. У липні 2014 року Виконавчий комітет МОК обере міста-кандидати, буде створено так званий «шорт-лист», що включатиме 3-5 міст. У січні 2015 року міста-кандидати повинні подати в МОК Заявку кандидата. У лютому-березні 2015 року відбудуться інспекції міст-кандидатів експертами МОК. 31 липня 2015 року на сесії МОК в м. Куала-Лумпур (Малайзія) буде обране місто, яке прийматиме ХХIV зимові Олімпійські ігри.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути