chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні стає все менше і менше здорових людей

02 серпня 2013 о 15:06

В Україні офіційно займаються спортом тільки 500 тисяч людей. Українці майже не займаються спортом. В Україні стає все менше і менше здорових людей, і чи не 1% з усього населення може похвалитися своїм здоров'ям.

Як пише журнал Фокус, дослідження Світового банку показало, що понад 40% людей у віці від 18 до 65 років мають як мінімум одне хронічне захворювання. При цьому за даними дослідження Gfk Ukraine, 45% українців вважають, що мають «відмінне» і «хороше» здоров'я.

Примітно, що середньостатистичний дорослий за місяць споживає 2 упаковки ліків, з'їдає 4-5 кілограм солодощів, випиває 7-10 літрів пива, викурює 15-20 пачок сигарет, проходить менше 120 кілометрів, лягає спати після опівночі і відводить сну менше 8 годин. «Стереотипні звички в моделі поведінки, які визначають життя 90% населення, руйнують здоров'я», — зазначають психологи.

Водночас, за словами головлікаря медичного центру «Олгерд» Петра Кучеренка, бути здоровим при такому способі життя неможливо, оскільки до 30-40 років всі ресурси організму вичерпуються. При цьому, як зазначають психологи, для суспільства, в якому здорові люди є винятком, хвороба є нормою.

Зазначимо, що згідно з офіційною статистикою, в Україні бойовими мистецтвами займаються до 300 тисяч осіб, а фітнесом — приблизно ще 200 тисяч. Отже, тільки півмільйона українців регулярно займаються спортом. Як повідомлялося раніше, людей лікуватимуть розчинними в організмі чіпами. Учені розробили прилади, які здатні розчинятися у воді без залишку.

Джерело: ТСН
Розділи: Спорт в Україні

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути