chrome firefox opera safari iexplorer

Одна з найвідоміших книжкових мереж України оголосила себе банкрутом

17 вересня 2013 о 20:11

Мережа книжкових магазинів Буква ініціювала власне банкрутство, подавши заяву до Господарського суду Києва, передає LB.ua із посиланням на газету Деловая столица.

За даними видання, борги компанії перевищують 100 млн грн і проти неї у той самий суд подано близько десяти позовів з боку постачальників книг, яким мережа нібито перестала платити від літа минулого року.

Варто наголосити, що Буква довгий час належала польській компанії Empik. Деловая столица додає, що у 2006 році, коли поляки стали акціонерами компанії, мережа налічувала 25 магазинів у Києві та обласних центрах, але налагодити тут бізнес вони не зуміли і на початку цього року продали його.

Газета пише, що покупцем нібито виступило російське видавництво Эксмо: росіяни угоду не підтвердили, але непрямі ознаки все-таки вказують на приналежність Букви до Эксмо.

Наприклад, інтереси мережі в судах з постачальниками стали представляти юристи компанії, яка управляє магазинами Книжковий супермаркет і Читай-місто, які також входять в орбіту видавництва Эксмо.

Нагадаємо, що за останні 20 років кількість книгарень в Україні скоротилася у кілька разів. На сьогодні найбільші гравці на українському ринку — Клуб сімейного дозвілля та Эксмо, в обох приблизно по 80 торгових точок.

Як повідомлялося, за даними дослідницької компанії GfK Ukraine, близько половина українців не прочитала жодної книги за останні три місяці. Менше третини населення купило хоча б одну книгу за цей час.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути