chrome firefox opera safari iexplorer

Власники мереж терміналів почнуть замінювати неякісні купюроприймачі

18 вересня 2013 о 11:23

«Власники мереж терміналів почнуть замінювати неякісні купюроприймачі, які брали фальшивки, на більш дорогі пристрої. За моїми оцінками, проблеми з розпізнаванням підроблених банкнот на початку осені мали близько 2-3% встановлених терміналів», — розповів «Вістям» директор департаменту організації термінального бізнес-банку «Національний кредит» (володіє терміналами «Банк24 Національний кредит») Дмитро Гриша.

Неофіційно фінансисти називають більш значні цифри. «Якщо взяти не тільки Київ, а всю Україну, то частка дешевих купюроприймачів, які розпізнають тільки номінал і водяний знак купюри (не аналізують інші відмітні знаки банкнот), — 8-10 %. Найчастіше на терміналах економили не банки, а компанії, що працюють з ними за угодою і користуються розкрученими брендами», — розповіли нам в одній з великих платіжних систем.

За даними Нацбанку, на 1 липня 2013 року в Україні було встановлено 47,5 тис. платіжних терміналів: 45,3 % з них належить 73 банкам, 42,3 % — 26 фірмам-агентам і 10,9 % — 6 небанківським фінустановам. За перше півріччя 2013 ці термінали в загальному взяли платежів на 27,3 млрд грн.

Заміна неякісних купюроприймачів — не єдиний захід фінансистів. «Оператори завжди можуть відключити можливість прийому банкнот певного номіналу, якщо випадки із зарахуванням цих купюр почастішають», — сказав «Вістям» Дмитро Гриша.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути