chrome firefox opera safari iexplorer

Послуги поштового зв'язку з 1 вересня подорожчали на 15%

02 вересня 2013 о 11:29

З 1 вересня 2013 року в Україні набули чинності нові Граничні тарифи на універсальні послуги поштового зв'язку , якими передбачено підвищення тарифів на ряд послуг поштового зв'язку в середньому на 15%.

Про це повідомляє Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ). 

Так, розмір змін тарифів на пересилання посилок без оголошеної цінності в межах області і в межах України становить у середньому 15% (за посилку та за кожний кілограм). У той же час не буде змінено тарифи на пересилання в межах України листів та поштових карток і бандеролей масою до 2 кг, у тому числі замовних, і тарифи на пересилання в інші держави секограм, листів, поштових карток вагою понад 50 г. і простих бандеролей.

Також в Україні будуть скореговані тарифи на міжнародні пересилання поштової картки та листи масою до 20 г. і понад 20 г. до 50 г. і тарифи за пересилання посилок без оголошеної цінності, вартість яких буде залежати від напрямку. 

У НКРЗІ також відзначили, що з урахуванням світового досвіду нові тарифи передбачають зміну рівня знижки — з 20% до 40 % , яка може надаватися оператором користувачам на послуги поштового зв'язку (але не нижче собівартості). 

Також комісія вважає «доцільним скасувати або об'єднати деякі тарифи» , в т.ч.: тарифи на пересилання пріоритетних посилок без оголошеної цінності масою до 10 кг в межах України, оскільки за термінами обробки, перевезення, доставки послуги, з пересилання пріоритетних посилок і звичайних посилок з додатковим сервісом «кур'єрська доставка» тотожні ; тарифи на пересилання простої бандеролі вітчизняної продукції книговидавництва до 100 г. включно і понад 100 до 250 г, тому що середня вага однієї книги — 250-500 г, і тому недоцільно використовувати тарифи на пересилання простих бандеролей з продукцією книговидавництва масою до 100 г. включно; об'єднати тарифи на пересилання в інші держави простий поштової картки з тарифами на пересилання простого листа масою до 20 г. на тому підставі , що технологічний процес надання послуг з пересилання такої кореспонденції, а саме прийняття, оброблення та доставка (вручення ), є однаковим . 

Довідка. НКРЗІ є колегіальним органом державного регулювання у сфері телекомунікацій, інформатизації, користування радіочастотним ресурсом та надання послуг поштового зв'язку . Здійснює повноваження органу ліцензування, дозвільного органу, регуляторного органу та органу державного нагляду у галузі зв'язку. Підпорядковується Президенту України, підзвітна ВР. НКРЗІ складається з Голови та шести членів комісії, які призначаються на посади Президентом України.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути